Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Jaunieši rāda savas zināšanas un prasmes

EasyGet.lv, 28.02.2013. 16:01

Izstādi „Skola 2013" radoši un enerģiski ievada „Jaunais profesionālis 2013"

Izstādes „Skola 2013" ietvaros no 28.februāra līdz 3.martam Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinās jauno profesionāļu konkursu pasākums, ko ik gadu rīko Izglītības un zinātnes ministrijas Valsts izglītības satura centrs (VISC). Pasākuma „Jaunais profesionālis 2013" laikā 16 nozaru Latvijas profesionālo izglītības iestāžu 258 audzēkņi sacenšas par labākā jaunā profesionāļa titulu, tādējādi pretendējot uz iespēju pierādīt sevi Eiropas un pasaules mēroga konkursos – olimpiādēs, informē VISC sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Ilgaža.

„Profesionālā izglītība arī piedāvā kvalitatīvas zināšanas un prasmes. Konkurss ir laba iespēja parādīt un par to pārliecināt ikvienu izstādes apmeklētāju. Ne visiem ir iespēja aiziet uz jebkuru profesionālās izglītības iestādi, lai noskaidrotu, ko iemācās tās audzēkņi, bet to visu kopumā var redzēt demonstrējumu laikā," šodien izstādes atklāšanas laikā atzina VISC vadītājs Guntis Vasiļevskis.

Pasākuma „Jaunais profesionālis 2013" laikā notiek profesiju paraugdemonstrējumi un profesionālās meistarības konkursi tādās nozarēs kā būvniecība, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, skaistumkopšanas pakalpojumi, enerģētika un daudzās citās. Jaunieši no gandrīz visām Latvijas profesionālās izglītības iestādēm sacenšas par iespēju piedalīties augstāka līmeņa konkursos Eiropas līmenī – „Euroskills" konkursā Briselē un starptautiskajās „Worldskills" sacensībās.

Daudzveidīgās un interesantās konkursa aktivitātes noritēs visu izstādes laiku, bet 3. martā, pasākuma noslēguma laikā, plkst.15.00 notiks konkursa uzvarētāju svinīgā apbalvošana.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV