Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Mākslas akadēmijā Atvērto durvju dienas un studentu darbu izstāde

EasyGet.lv, 01.03.2013. 10:39

No 8. marta līdz 26. martam Latvijas Mākslas akadēmijā notiks nu jau par tradīciju kļuvusī studentu darbu izstāde „Mākslas akadēmijas dienas”. Izstāde ir daļa no Atvērto durvju dienu programmas, kuru laikā ikviens interesents ir aicināts tuvāk iepazīt Latvijas Mākslas akadēmiju – aplūkot studentu darbus, apmeklēt prezentāciju dienu un doties ekskursijās uz Akadēmijas nodaļām. Prezentāciju diena norisināsies 22. martā un ekskursijas – no 25. marta līdz 28. martam. Visi laipni gaidīti studentu darbu izstādes atklāšanā 7. martā plkst. 18.00.

Atvērto durvju dienu pasākumi atvērti visiem interesentiem un jo īpaši tiem, kuri tuvākā vai tālākā nākotnē apsver iespēju uzsākt studijas kādā no Latvijas Mākslas akadēmijas nodaļām. Laipni aicināti ir kā topošie studenti, tā arī Mākslas akadēmijas draugi, atbalstītāji un mākslas mīļotāji.

Izstādē „Mākslas akadēmijas dienas” pārstāvētas būs visas četrpadsmit Latvijas Mākslas akadēmijas apakšnozares, kā arī Zīmēšanas katedra, kas nodrošina zīmēšanas studijas visu nodaļu studentiem. Eksponēti būs pēdējo gadu spilgtākie studentu darbi – gan studiju darbi, gan bakalaura un maģistra programmu diplomdarbi. Ekspozīcija ļaus ieskatīties Glezniecības, Grafikas, Tekstilmākslas, Tēlniecības, Stikla mākslas, Keramikas, Modes mākslas, Funkcionālā dizaina, Vides mākslas, Metāla dizaina, Vizuālās komunikācijas, Scenogrāfijas, Restaurācijas, kā arī Vizuālās mākslas un kultūras vēstures un teorijas apakšnozaru studentu veikumā. Apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāta arī filma par Mūžizglītības programmu „Erasmus”, kas stāstīs par tās pavērtajām iespējām un par mūsu studentu, pasniedzēju un darbinieku līdzšinējo pieredzi un programmas laikā piedzīvoto. Izstādes mērķis ir radīt visaptverošu iespaidu par studijām Latvijas Mākslas akadēmijā, padziļināti iepazīstinot ar katru no Akadēmijas studiju virzieniem un neskaitāmajām ārpusstudiju iespējām un nozīmīgiem starptautiska un vietēja mēroga projektiem, kuros jaunie mākslinieki, dizaineri un mākslas zinātnieki iesaistās studiju laikā.

Iespaidus, kas gūti studentu darbu izstādē, papildinās prezentāciju diena un ekskursijas uz Mākslas akadēmijas apakšnozarēm. Prezentāciju cēliens, kas Mākslas akadēmijas telpās norisināsies 22. martā no plkst. 12.00 līdz 16.15, būs īpaši noderīgs tiem, kuri interesējas par studiju uzsākšanu un iestājpārbaudījumiem Latvijas Mākslas akadēmijā. Klātesošos uzrunās Akadēmijas vadība, par sagatavošanas kursiem stāstīs to vadītāja Dagmāra Villeruša, par iestājpārbaudījumiem gleznošanā – Glezniecības katedras vadītājs doc. Andris Vītoliņš un par iestājpārbaudījumiem zīmēšanā – Zīmēšanas katedras vadītājs prof. Normunds Brasliņš. Tam sekos koncentrētas prezentācijas par katru apakšnozari, kas vēl neizlēmušajiem palīdzēs izvēlēties sev piemērotāko studiju virzienu un tiem, kas jau skaidri zina, kurā nodaļā studēt, sniegs noderīgu papildu informāciju par iestājpārbaudījumu uzdevumiem, apakšnozares darbu un studiju programmu.

Atvērto durvju dienu programmu noslēgs ekskursijas uz apakšnozarēm, kas notiks no 25. marta līdz 28. martam. Katras dienas pēcpusdienā interesenti būs aicināti pulcēties Mākslas akadēmijā, Kalpaka bulvārī 13, lai dotos izzinošā pastaigā uz kādu no interesējošajām apakšnozarēm. Uz katru apakšnozari paredzēta viena ekskursija noteiktā laikā. Ekskursijas vadīs kompetenti apakšnozaru pārstāvji, kas iepazīstinās ar katedru telpām, ļaus ielūkoties studiju procesā un studentu dzīvē. Neformālā gaisotnē būs iespējams uzdot visus interesējošos jautājumus, kas palīdzēs uzzināt daudz jauna un sagatavoties nākamajam svarīgajam posmam – iestājpārbaudījumiem. Aicinām topošos studentus jau savlaicīgi pārdomāt neskaidros tematus, lai Atvērto durvju dienu pasākumu laikā varētu uzrunāt Akadēmijas pārstāvjus un rast atbildes uz visiem jautājumiem, kas radušies.

Lai apmeklētu Latvijas Mākslas akadēmijas Atvērto durvju dienu prezentācijas un ekskursijas, lūdzam visus interesentus aizpildīt pieteikuma anketu, kas sākot no š.g. 12. marta būs lejupielādējama Latvijas Mākslas akadēmijas mājas lapā www.lma.lv, ierakstā par Atvērto durvju dienu. Jautājumu gadījumā lūdzam vērsties pie Egitas Kurpnieces, egita.kurpniece@lma.lv, +371 20016419.

Informācija par Atvērto durvju dienām ir publicēta un regulāri tiks papildināta arī Latvijas Mākslas akadēmijas mājas lapas www.lma.lv sadaļā „VĒLIES IESTĀTIES AKADĒMIJĀ?”, kas ir galvenais interneta resurss visiem tiem, kuri šogad vai tālākā nākotnē plāno kārtot iestājpārbaudījumus Latvijas Mākslas akadēmijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV