Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

SkeptiCafe ielūdz uz loģisku sarunu par astroloģiju

Easyget.lv, 10.04.2013. 09:45

Kāda ir horoskopu saistība ar zinātni? SkeptiCafe piedāvā neformālu diskusiju par astroloģiju kopā ar diviem ekspertiem Latvijas Universitātes (LU) profesoru sociālajā psiholoģijā Ivaru Austeru un žurnāla „Praktiskā Astroloģija” galveno redaktori sertificēto astroloģi Gunu Kārkliņu. Diskusija notiks 17. aprīlī, plkst. 19.00, Latvijas 1. Rokkafejnīcā, Reiterna namā – Mārstaļu ielā 2/4.

LU profesors Ivars Austers iepazīstinās diskusijas dalībniekus ar divām saistītām tēmām: kādi izziņas procesi cilvēkiem palīdz ticēt horoskopos rakstītajam un kādi pamatprincipi būtu jāņem vērā, ja ir vēlme uzrakstīt horoskopu, lai astrologa klients būtu apmierināts.

Toties sertificētā astroloģe Guna Krastiņa dalīsies informācijā par biežāk sastopamajiem astroloģijas stereotipiem, astroloģijas izcelsmi un būtību, popkultūras horoskopu izcelsmi un niša mediju tirgū, astroloģijas virzieniem Latvijā un pasaulē šodien, astroloģiskajiem pētījumiem Latvijā un izglītības un likumdošanas jautājumiem.

Uz pasākumu ir aicināti mediju pārstāvji, zinātnieki, studenti un ikviens, kam interesē astroloģijas noslēpumu kritiska analīze, kritiskā domāšana un viedokļu apmaiņa. Dalība diskusijā ir bez maksas un savus jautājumus būs iespējams uzdot arī ar twitter.com starpniecību. Lūgums ierasties laicīgi, lai ieņemtu labāko vietu un baudītu pasākumu visā tā garumā. Papildu informācija par pasākumu ir pieejama SkeptiCafe mājas lapā – http://skepticafe.lv/,

SkeptiCafe projekts ir biedrības izveidots regulārs pasākums Rīgā, kura ierastais formāts ir sabiedrībā pazīstamu akadēmiķu un zinātnieku neformālas lekcijas par tēmām, kas saistītas ar kritisko domāšanu, skepticismu, zinātni un tās popularizēšanu. Apmeklētājiem un rīkotājiem tā ir platforma, ar kuras palīdzību satikties un paplašināt savu domubiedru loku. Ierastā auditorija ir 70-100 cilvēku, un pasākums veidots pēc “Skeptics in the Pub” formāta, kas jau kopš 90-tajiem gadiem regulāri notiek daudz kur pasaulē.

Papildu informācija: www.skepticafe.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV