Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Bušs: Starp Rietumiem un Krieviju pastāv lielas domstarpības

LETA, 22.05.2007. 16:40

ASV prezidents Džordžs Bušs pirmdien paziņoja, ka starp Rietumiem un Krieviju pastāv lielas domstarpības, un pauda skepsi par Krievijas ceļu uz demokrātiju prezidenta Vladimira Putina vadībā.
"Mans vēstījums Vladimiram Putinam ir tāds, ka ir labāks ceļš, un jūsu intereses ir Rietumos, un mums vajadzētu strādāt kopīgi sadarbojoties," intervijā aģentūrai "Reuters" pavēstīja Bušs.

Putins nesen netieši ASV salīdzināja ar Trešo reihu un ASV valsts sekretāre Kondolīza Raisa pagājušajā nedēļā vizītes laikā Maskavā mēģināja pieklusināt retoriku ASV un Krievijas attiecībās.

Bušs sacīja, ka uz Maskavu nosūtījis aizsardzības ministru Robertu Geitsu, lai mēģinātu mazināt Krievijas bažas par pretraķešu sistēmas elementu izvietošanu Austrumeiropā un pārliecināt krievus, ka "mēs neesam jūsu ienaidnieks".

"Cilvēkiem viņa valdībā ir aizdomas par mūsu nodomiem un es mēģināju kliedēt šīs aizdomas. Taču ar Krieviju pastāv lielas domstarpības, pašlaik, it īpaši, ar Eiropu, kā tā izmanto enerģētiku un dažādām valstīm liedz pieeju tirgum, piemēram, Polijas gaļai," sacīja Bušs.

Pēc viņa teiktā, viņam joprojām ir personīgi tuvas attiecības ar Putinu, taču attiecības starp ASV un Krievijas valdībām ir "ļoti sarežģītas".

"Viņš domā, ka pie viņiem Krievijā parādās demokrātija. Par to ir lielas aizdomas un es vēlos turpināt runāt ar viņu par to, kāpēc viņš domā, ka viņa valsts ir ceļā uz demokrātiju. Reizēm man šķiet, ka tā nav," sacīja Bušs.


Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV