Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iespējams nākamais Latvijas prezidents būs ārsts Zatlers

LETA, 22.05.2007. 16:50 | komentāri (1)

Valdību veidojošās partijas apspriež Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas valdes priekšsēdētāja, ārsta Valda Zatlera kandidatūru Valsts prezidenta amatam.
Iespējams nākamais Latvijas prezidents būs ārsts Zatlers

Par Zatlera kandidatūru šovakar tiks lemts četru koalīcijas partiju kopsēdē, kurā plānots vienoties par atbalstu vienam visas koalīcijas kopīgam Valsts prezidenta amata kandidātam.

Zatleru prezidenta amatam ierosinājuši nominēt koalīcijas partijās esošie ārsti.

Kā 52 gadus vecā Zatlera priekšrocības tiek minēta viņa labā izglītība, pieredze administratīvajā darbā, kā arī tas, ka viņš pēc pašreizējās prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas spožās ārpolitiskās darbības varētu veiksmīgi orientēties uz iekšpolitiku.

Taču zīmīgi, ka Zatlera pieredzi politikā un spēju pārstāvēt valsti tik augstā līmenī apšauba daudzi no politologiem. Piemēram, politologs Andris Runcis norādīja, ka viņaprāt, Zatleram nav nekādas politiskās pieredzes, tāpat arī viņš nav strādājis valsts pārvaldē.

Līdzīgu viedokli pauda arī politologs Juris Rozenvalds, kurš augstu novērtēja Zatlera profesionalitāti medicīnā, tai pat laikā norādot, ka ir neskaidra šī kandidāta pieredze politikā.

Vakar pēc TP un LPP/LC tikšanās abu pušu pārstāvji atzina, ka vēl nav izsmeltas iespējas vienoties par kādu no diviem izvirzītajiem valsts prezidenta amata kandidātiem - Karinu Pētersoni (LPP/LC) vai Māri Riekstiņu (TP). Tomēr gadījumā, ja partijas nespēs rast kompromisu, tiks meklēts kāds ar partijām nesaistīts kandidāts.

Pezidenta vēlēšanas notiks šā gada 31.maijā.



 

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV