Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Foto: Kritiskā Masa 2013

Easyget.lv, 01.05.2013. 16:45 | komentāri (1)

1. maijā Rīgā tradicionāli norisinājās velobraucēju akcija Kritiskā Masa.
Foto: Kritiskā Masa 2013

Galerijas:

Šogad akcijā Kritiskā Masa pulcējās ap 1000 velosipēdistu.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes pārstāvis Toms Sadovskis, velobrauciens aizritējis bez starpgadījumiem un neviens pārkāpuma protokols nav noformēts. "Akciju policija respektēja un vairāk novēroja no malas, nekā centās kādu sodīt," sacīja Sadovskis, piebilstot, ka jebkurā gadījumā policijas darbinieki aicina velosipēdistus piedalīties organizētos pasākumos, jo tie ir daudz drošāki.

Kritiskā Masa regulāri notiek vairāk nekā 300 pasaules pilsētās, un daudz kur tajā piedalās vairāki tūkstoši braucēju. Arī Rīgā katru gadu arvien vairāk. Kritiskajai Masai nav centrāla organizatora. Tās maršruts ir spontāns. Tās būtība nav savienojama ar oficiālu saskaņošanu.

Ikgadējā Rīgas Kritiskā Masa ir miermīlīga, tautas iniciēta demonstrācija ar nolūku pievērst uzmanību velosipēdistu stāvoklim pilsētas ielās un reizē - velovasaras sākuma svētki. Pulcēšanās notiek pie Dailes teātra, lai kopīgā braucienā cauri Rīgas centram dotos uz Uzvaras parku.

Foto: Kritiskā Masa 2013. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV