Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Tvīda brauciens noslēgs Rīgas Velo nedēļu

Easyget.lv, 03.05.2013. 14:30 | komentāri (1)

Ceturto gadu Rīgā notiks krāšņākā un smalkākā no veloparādēm – Tvīda brauciens
Tvīda brauciens noslēgs Rīgas Velo nedēļu

Pulcinot 20./30. gadu dzīvesstila piekritējus un sirsnīgus velobraucējus, Rīgas Velo nedēļa noslēgsies ar vizuāli krāšņo Tvīda braucienu svētdien, 5.maijā, informē Rīgas Velo nedēļas projekta vadītāja Linda Malvesa.

Tie, kuri piedalās Tvīda braucienā, izjūt īpašo un krāšņo senatnes noskaņu, ko nevar sajust nevienā citā Rīgā notiekošajā velobraucienā, tādēļ Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca aicina dalībniekus, lai Rīgu pārņem velo un tērpu parāde. Dalībai braucienā ir svarīgi divi elementi – velosipēds un, kas svarīgāk, retro stila - tvīda tērps, savukārt par pārējo atmosfēru parūpēsies organizatori. Krāšņākajiem tērpiem būs sarūpētas īpašas balvas.

No Esplanādes uz Pārdaugavu

Pirms Tvīda brauciena starta 14.00 būs pulcēšanās un reģistrēšanās Esplanādē pie Raiņa pieminekļa, kur 2 stundu garumā norisināsies ar velo kultūru saistītas aktivitātes: velodarbnīca – pirms brauciena būs iespēja pielabot braucamo Ērenpreiss velosipēdu darbnīcā, tvīda matu frizūru paraugdemonstrējums, spēles kungiem, dāmām un bērniem, kā arī tvīdiniekus un skatītājus iesildīs rokenrola deju klubs 'Swing Dance' ar džeza, swinga un lindy hop dejām.

Tvīda brauciens šogad sāksies plkst. 16.00 no Esplanādes. Brauciens turpināsies pa kluso centru līdz Dziesmusvētku parkam, tad cauri krāšņajai Ausekļa ielai uz Kronvalda parku tālāk dosies uz Doma laukumu un pāri Akmens tiltam, cauri šaurajām un senatnīgajām Pārdaugavas ieliņām nonākot Kalnciema ielas kvartālā.

Tvīda Brauciena noslēgums Kalnciema ielas kvartālā

Plkst. 18.00 etīžu teātris Nerten kronēs Tvīda Karali un Karalieni, kā arī demonstrēs (gandrīz tematisku) etīžu programmu. Par muzikālo noskaņu parūpēsies ansamblis Manta un Jakob Noiman Festival Band.

Tvīda braucienu rīko Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca sadarbības ar biedrību "Rīgas Velo nedēļa" un Rīgas Domes Satiksmes departamentu. Par satiksmes drošību brauciena laikā rūpēsies Valsts un Pašvaldības policija.

Tvīda brauciens (no angļu valodas Tweed Run) ir velosipēdu brauciens retro tērpos, šī tradīcija aizsākusies 2009.gadā Londonā, strauji izplatoties visā pasaulē - arī Rīgā!

Foto: Tvīda brauciens. Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV