Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Foto: Tvīda brauciens noslēdz Rīgas Velo nedēļu

Easyget.lv, 05.05.2013. 22:10

Svētdien, pulcinot 20./30. gadu dzīvesstila piekritējus un sirsnīgus velobraucējus, Rīgas Velo nedēļu noslēdza vizuāli krāšņais Tvīda brauciens.
Foto: Tvīda brauciens noslēdz Rīgas Velo nedēļu

Galerijas:

Šogad Tvīda brauciens Rīgā notika ceturto reizi. 

Pulcēšanās Tvīda braucienam notika Esplanādē, kur tvīdiniekus un skatītājus iesildīja Deju klubs "Swing Dance" ar džeza, swinga un lindy hop dejām. Caur Viestura dārzu, Kronvalda parku ceļš pa Vanšu tiltu veda uz Kalnciema kvartālu, kur notika Tvīda karaļa un karalienes kronēšana un noslēguma balle.

Tvīda braucienu rīko biedrība "Rīgas Velo nedēļa" un Rīgas Domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Latvijas Veclaiku divriteņu klubu un Ērenpreiss velosipēdu darbnīcu. Ar šo braucienu organizatori vēlas atklāt Rīgas velo sezonu, akcentēt velo kultūru un atsaukt atmiņā arī Latvijas 20.-30. gadu velosipēdu tradīcijas, rīkojot Rīgas Tvīda braucienu. Tvīda brauciens (no angļu valodas „Tweed run”) ir veclaicīgo divriteņu un īpašo retro tērpu parāde. Pirmais šāds brauciens notika Londonā 2009. gadā, gūstot lielu atzinību un vēlāk izplatoties arī Amerikas, Rietumeiropas un citās pasaules lielpilsētās.

Latvijā pirmos Tvīda braucienus Latvijas Veclaiku divriteņu klubs un Ērenpreiss velosipēdu darbnīca rīkoja 2010. gada maijā Liepājā un septembrī - Rīgā, kuros katrā piedalījās apmēram 100 -150 dalībnieki. Gūstot pozitīvo atsaucību, 2011. gada 7. maijā Rīgā norisinājās otrais Rīgas Tvīda brauciens, kas pulcēja jau ap 400 dalībniekiem, bet pērn dalībnieku skaits bija tuvu 600 dalībnieku.

Foto: Tvīda brauciens Rīgā. Foto (c) Vanda Gluha

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV