Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Akreditēti pirmie studiju virzieni

Easyget.lv, 15.05.2013. 13:30

Studiju akreditācijas komisija akreditējusi pirmos trīs studiju virzienus.

Studiju virzienā "Tulkošana" akreditēts Latvijas Universitātes atbilstošais studiju virziens ar divām programmām "Tulkošana" un "Konferenču tulkošana". Studiju virzienā "Sociālā labklājība" akreditēts Latvijas Universitātes atbilstošais studiju virziens ar divām programmām. Studiju virzienā "Informācijas tehnoloģija, datortehnika, elektronika, telekomunikācijas, datorvadība un datorzinātne" akreditēts Latvijas Lauksaimniecības universitātes studiju virziens, kuram atbilst četras studiju programmas. Tas nozīmē, ka universitātes saņems akreditācijas lēmumus un Izglītības un zinātnes ministra parakstītas akreditācijas lapas. Visi šie studiju virzieni ir akreditēti uz pilnu termiņu - sešiem gadiem.

Studiju akreditācijas komisijas sēdē konceptuāli apstiprināja studiju virziena novērtēšanas organizatoriskā procesa metodiku tiem studiju virzieniem, kuri ir novērtēti Eiropas Sociālā fonda projekta "Augstākās izglītības studiju programmu izvērtēšana un priekšlikumi kvalitātes paaugstināšanai" (Vienošanās Nr.-2011/0012/1DP/1.1.2.2.1/11/IPIA/VIAA/011) ietvaros. Tā attiecas uz lielāko daļu no akreditējamiem studiju virzieniem.

Pavisam akreditācijas lēmumi ir jāpieņem par 258 studiju virzienu pieteikumiem. No tiem 115 ir tādi studiju virzieni, kuriem atbilst programmas, kuras ESF projekta ietvaros vērtētas kā kvalitatīvas un šo studiju virzienu pieteikumus Studiju akreditācijas komisija izskatīs paātrinātā kārtībā. Visām augstskolām un koledžām, kuras vēl nav iesniegušas akreditācijas pieteikumus un visus dokumentus, lūdzam izdarīt vistuvākajā laikā.

Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktora vietniece augstākās izglītības jomā Inese Stūre atzīst, ka ir gandarīta par komisijas darbu un ieguldījumu metodikas izstrādāšanā, kā arī par to, ka šis process ir pilnībā uzsācies. Nākamā akreditācijas komisijas sēdē plānota 17.maijā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV