Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Pārdaugavas svētki Kalnciema kvartālā

Easyget.lv, 16.05.2013. 16:15

25.maijā pirmo reizi Kalnciema kvartāls svinēs Pārdaugavas svētkus, piedāvājot izglītojošu un izklaidējošu programmu visas dienas garumā Pārdaugavas iedzīvotājiem un viesiem.
Pārdaugavas svētki Kalnciema kvartālā

Kalnciema kvartālā norisināsies tirdziņš, bērnu radošās darbnīcas, ekskursijas pa Pārdaugavu gidu pavadībā, kā arī tiks atklāts komiksu maršruts. Vakara daļā notiks brīvdabas koncerts ar grupu „Very Cool People” un „ Pieneņu Vīns”, un Rīgas Doma kora skolas jauno džeza mākslinieku piedalīšanos, informē Kalnciema kvartālāa kultūras programmas vadītāja Una Meiberga.

10:00 - 16:00 Kalnciema kvartāla tirdziņā Latvijas zemnieki un amatnieki piedāvās iecienītos lauku labumus un dažādus citus darinājumus, bet Vīnu veikalā varēsiet nobaudīt Mārtiņa Rītiņa gardos ēdienus no restorāna Vincents. Pagalmā notiks dārgumu meklēšanas spēle (starts Vīnu veikalā).

Tirdziņa laikā no 12:00 līdz 15:00 bērniem notiks komiksu darbnīca. Tiks atklāts Pārdaugavas komiksu maršruts sadarbībā ar māksliniekiem Sabīni Moori, Andreju Lavrinoviču un Māru Višku. Maršruts būs izstaigājams patstāvīgi, saņemot karti Kalnciema kvartālā. Atrodot visus zīmējumus, rezultātā būs izlasāms komiksa stāsts.

Gides Ingas Karlstremas un arhitekta Pētera Blūma pavadībā ikvienam interesentam būs iespēja doties jaunizveidotos maršrutos apskatīt Pārdaugavas arhitektūru vēl neredzētā gaismā. Ekskursiju sākums Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā plkst. 12:00; 14:00 un 18:00. Ekskursiju ilgums 1,5h. Vietu skaits ierobežots, iepriekšēja pieteikšanās rakstot: kalnciemaiela@gmail.com.

19:00 – 23:00 Kalnciema kvartāla dārzā norisināsies brīvdabas koncerts, kuru atklās Rīgas Doma kora skolas džeza novirziena jaunie mūziķi. Koncerta laikā būs iespējams nobaudīt gardus Itāļu vīnus Kalnciema kvartāla Vīnu veikalā, kā arī dažādas uzkodas kvartāla dārzā.

20:00 – 21:00 uz skatuves kāps grupa „Very Cool People”, kura rada modernu un sarežģītu, bet viegli uztveramu mūziku plašai auditorijai. Grupa pamatā spēlē džeza un funk mūziku, iekļaujot arī roka un hip-hop ietekmes. Grupa „Very Cool People” ir izdevusi divus albumus un tās sastāvā ietilpst mūziķi: Elvijs Grafcovs – ģitāra, Toms Rudzinskis – saksofons, Māris Vitkus – ērģeles un taustiņinstrumenti, Valters Sprūdžs – bass un Kaspars Grigalis – bungas.

21:30 – 23:00 Vakara noslēgumā uzstāsies grupa „Pieneņu Vīns”, kura pārstāv džeza, džezpopa, funk un disko stilus. Grupa regulāri piedalās dažādos projektos, festivālos un konkursos. Grupas pastāvēšanas laikā tajā ir piedalījušies daudzi talantīgi mūziķi, taču šodien no sākumsastāva palikuši divi – soliste Evilena un ģitārists Yuri, kuri ir lielākās daļas dziesmu autori.

Visi pasākumi un ekskursijas Pārdaugavas svētkos Kalnciema kvartālā ir bez maksas. Pārdaugavas svētki tradicionāli noris arī Arkādijas parkā (12.00-23.00). Pasākumu atbalsta Rīgas dome.

Sekojiet līdzi Kalnciema kvartāla programmai: www.kalnciemaiela.lv, facebook.com/kalnciemaiela, twitter.com/kalnciemaiela.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV