Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Birkavs: Zatlera ievēlēšanas gadījumā Latvija iegūs prezidentu ar stipru raksturu

LETA, 23.05.2007. 09:15

Gadījumā, ja Valsts prezidenta amatā tiks ievēlēts Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas virsārsts Valdis Zatlers, Latvija iegūs prezidentu ar stipru, skaidru raksturu, kurš radis pieņemt būtiskus lēmumus, uzskata politiķis un kādreizējais valdības vadītājs Valdis Birkavs.
Birkavs uzsvēra, ka pazīst Zatleru ļoti labi kā "ļoti labu ārstu", turklāt viņš bijis politiķa ārstējošais ārsts. Viņa ievēlēšanas gadījumā Latvijas medicīna zaudēšot ļoti labu speciālistu.

Birkavs Zatleru raksturoja kā ļoti zinošu un spējīgu cilvēku. Abi pārrunājuši Latvijas iekšējās un ārējās lietas, un Zatlers atstājis pietiekami dziļa domātāja iespaidu.

No cilvēcisko īpašību viedokļa Zatlers vērtējams pozitīvi.

Birkavs uzsvēra, ka nav pamata bažām par to, ka Zatlers neorientētos ārpolitikā un iekšpolitikā, jo, ilgākais, divu vai trīs nedēļu laikā pēc ievēlēšanas sabiedrība jau būšot aizmirsusi, ka bažījās par to.

"Tā ir oriģināla un laba izvēle," sacīja Birkavs.

Viņš arī piebilda, ka pietiekami bieži iespējams redzēt cilvēkus, kuru pieredze ārpolitikā nav bijusi liela. Tomēr šādā gadījumā tiek iegūts cilvēks ar svaigu skatījumu, kurš bieži ierauga to, ko rutinēti profesionāļi vairs nevar saskatīt. Ar tiešu jautājumu šāds cilvēks bieži mēdzot "trāpīt pašā serdē", sacīja Birkavs.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV