Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Lielmutis Fricis un Liemute Marta piekto gadu Liepājā

Easyget.lv, 21.05.2013. 11:50

Jau piekto gadu no 31. maija līdz 30.jūnijam Liepājā notiks svētki visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”. Bērni un viņu vecāki varēs piedalīties radošajās darbnīcās, apskatīt izstādes, sadziedāties ar lielo kori, sadejoties lielajā dejā, iet rotaļās un izpriecāties atrakcijās. Aktivitātes notiks gan Liepājas Rožu laukumā un Liepājas Muzejā, gan Jūrmalas parkā trīs dienu garumā bez maksas.

31. maijā no pulksten 11:00 līdz 15:00 būs iespēja doties uz Valsts Policijas Kurzemes pārvaldes atvērtajām durvju dienām. No pulksten 16:00 Rožu laukumā, atzīmējot Starptautisko bērnu aizsardzības dienu un vasaras brīvlaika sākumu, notiks bērnu vokālo ansambļu koncerts „Saule sēja sidrabiņu” ar īpašo viesi Māru Upmani - Holšteinu. Koncertā piedalīsies ansambļi no Liepājas, Nīcas, Rucavas, Grobiņas, Talsiem, Cēsīm, Vaiņodes un Kuldīgas. Koncertā tiks izpildītas latviešu komponistu oriģināldziesmas un latviešu tautasdziesmas. Koncerta laikā būs pieejama pastaigu spēles „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” pirmā radošā darbnīca „Raibo krītiņu darbnīca”.

1. jūnijā pulksten 13:00 Liepājas Muzeja (Kūrmājas prospekts 16/18) izstāžu zālē tiks atklāta izstāde „Art Teddy Liepājā”. Izstāde būs skatāma no 1. līdz 30. jūnijam. Izstādes atklāšanas laikā būs pieejama pastaigu spēles „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” radošā darbnīca. Pulksten 15:00 kafejnīcā „Darbnīca” tiks atklāta sešgadīgā Kristiāna Štobja grafikas darbu izstāde. Izstādi varēs apskatīt no 1. jūnija līdz 1. jūlijam. Savukārt plkst. 17:00 palīgstadionā "Daugava" notiks Tautas deju festivāla lielkoncerts „Latvju bērni danci veda” sadarbībā ar Liepājas bērnu un jaunatnes centru.

2. jūnijā no pulksten 11:30 līdz 15:30 Jūrmalas parkā pie Bērnu laukuma notiks radošās darbnīcas, princešu un bruņinieku skola, meistardarbnīcas „Droša vasara – Tava vasara!”, Troļļu cirks, ceļojošā leļļu teātra „Maska” pasākums „Viens, divi, trīs – nāc mums līdzi!”, Latvijas Zaļā punkta un SIA „Eko Kurzeme” spēle „Zaļā punkta Distance”, kā arī turpināsies pastaigu spēle „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta”. Pulksten 16:00 uz Lielās skatuves sāksies Liepājas apkārtnes apvienotā kora sadziedāšanāS ar Lauri Reiniku un mūziķiem Normundu Kalniņu, Gundaru Lintiņu, Aivaru Meijeru un Māri Kupču.

Līdz 30. jūnijam Liepājas Muzejā (Kūrmājas prospekts 16/18) turpināsies radošo darbnīcu cikls „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta turpina darboties vasarā...”. Darbnīcas vadīs mākslinieces Ināra Liepa, Aija Vīdnere un leļļu meistare Inga Šablo. Darbnīcām jāpiesakās iepriekš pa tālr. 29605223.

Visi svētku „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” pasākumi ir bez maksas.

Svētkus visai ģimenei „Lielmutis Fricis un Lielmute Marta” organizē Liepājas Kultūras pārvalde.

Informācija par visām svētku aktivitātēm atrodama interneta mājas lapā: http://www.liepajaskultura.lv/lv/lielmutis-fricis-un-lielmute-marta-2013

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV