Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Lembergs uzvar kaujā, bet vai karā?

Ainārs Leijējs, 23.05.2007. 09:18

22.maijā Kuldīgas rajona tiesa neatzina Ventspils mēra Aivara Lemberga vainu dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā tā dēvētajā Grinbergu lietā un attaisnoja Lembergu (1). Tas parāda, ka Jaunā laika (JL) svarīgākais A. Lemberga kritikas jājamzirdziņš ir nogāzts no postamenta. Tomēr izmeklēšanas process par apsūdzībām Ventspils mēram par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu un kukuļdošanu turpinās.
Lembergs uzvar kaujā, bet vai karā?
Jau pagājis labs brīdis, kopš Aigara Kalvīša valdība pieņēma lēmumu par Ojāra Grīnberga (JL) iecelšanu Ventspils ostas valdes locekļa amatā. Pilsētas ar rītdienu dome šo lēmumu neapstiprināja, jo tajā nebija minēts ieceltā cilvēka personas kods. Tiesas spriedums tagad būs mācība ikvienam skaidri definēt, kad viņš ir. Arī pašreizējā JL svarīgās personas un toreizējā ekonomikas ministra Krišjāņa Kariņa juridiskās zināšanas var tikt apšaubītas.

Tomēr, distancējoties no juridiskajiem argumentiem, situācija ap O. Grinbergu bija komiska. A. Lembergs un Ventspils pašvaldības deputāti pēc būtības zināja, kuru cilvēku ir jāapstiprina amatā. Būdams juridiski pārliecināts par savu taisnību, Latvijas slavenākais mērs pat atļāvās atbalstīt konkursa izsludināšanu, kurā bija iespēja pieteikties visiem Ojāriem Grīnbergiem. Šāda ironija vēl vairāk sadusmoja A. Lemberga oponentus un lika prokuratūrai izvirzīt apsūdzību Ventspils mēram par ļaunprātīga dienesta stāvokļa izmantošanu. Pirmās instances tiesa ir attaisnojusi A. Lembergu. Drīz uzzināsim kāda būs prokuratūras turpmākā rīcība un vai „Grīnberga šovs” tiks pārsūdzēts, lai turpinātos Kurzemes Apgabaltiesas ēkā.

A. Lembergs ir uzvarējis principiālu kauju un noteikti liels paldies viņam ir jāsaka saviem advokātiem. Tomēr piespriestā drošības līdzekļa dēļ viņš joprojām sēž Matīsa cietumā. Apsūdzības par kukuļdošanu, īpašumu neuzrādīšanu un citiem smagiem noziegumiem joprojām ir spēkā un gaida savu nodošanu tiesai. „Lielais karš” turpinās un tiesas rokās ir izlemt, cik ilgi Ventspils mēram tiks piemērots stingrākais drošības līdzeklis.

Kuldīgas rajona tiesas lēmums ļauj cerēt, ka Latvijas tiesu sistēma ir neatkarīga un ka tā nerīkojas nedz prokuratūras, nedz advokātu interesēs. Bet tās galvenais princips ir taisnīgums, kuru varam sagaidīt arī otrā ar Ventspils mēru saistītā un viņam krietni svarīgākajā procesā.

1 – www.delfi.lv
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV