Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Valkas – Valgas dvīņu pilsētu festivāls „Skanošā Livonija”

Easyget.lv, 31.05.2013. 17:02

No 6. līdz 11.jūnijam ar dvīņu pilsētu festivālu „Skanošā Livonija” Valka un Valga kopīgi svinēs pilsētas svētkus.

Pirms 727 gadiem apdzīvota vieta Walck pirmo reizi minēta rakstos, bet pirms 429 gadiem Polijas karalis Stefans Batorijs piešķīra Walk pilsētas tiesības. Abas dvīņu pilsētas dzimšanas dienu kopā svin jau devīto gadu, bet plašāku skanējumu svētki ieguvuši pēc robežbarjeru noņemšanas 2007.gada decembrī. Kā jau katru gadu, arī šogad svētki būs dažādām norisēm bagāti. Notiks jau tradicionāli pasākumi – gadatirgus, dažādas sacensības, atrakcijas un radošās darbnīcas, amatiermākslas kolektīvu koncerti, Pedeles laivu rallijs, Lielā Ratu Pastaiga. Savukārt grafiti meistarklases, lidojums ar gaisa balonu, velotriāla šovs „Greenttials Bike Tour” – tie ir pasākumi, kas svētku ietvaros notiks pirmo reizi.

Daudzus varētu interesēt 7.un 8.jūnijā abās dvīņu pilsētās notiekošās grafiti meistarklases. 7.jūnija vakarā Valkas brīvdabas estrādē aicināti visi, kam tuvs roks: no plkst.19.30 spēlēs Rokskolas audzēkņi, bet no plkst.22.00 – rokgrupas no Igaunijas, Somijas un Latvijas, no kurām pazīstamākā – Skyforger. Ieeja – bez maksas! 8.jūnijā Valgā būs tradicionālais Livonijas gadatirgus, motociklu triku meistaru sacensības un Valgas apriņķa deju svētki.

Savukārt Valkā sestdienas rīts sāksies ar gaisa balona lidojumu saullēktā. Katram pilsētas iedzīvotājam bija iespēja izvirzīt četrus laimīgos, kuri, pēc viņa domām, to būtu pelnījuši. Balonā augstu virs Valkas pilsētas bez maksas varēs pacelties tie Valkas iedzīvotāji, kuri balsošanā būs saņēmuši visvairāk balsu. Nedaudz vēlāk, plkst.11.00 Valkas centrā spēlēs pūtēju orķestris, Lugažu laukumā sāks darboties radošās darbnīcas un piepūšamās atrakcijas. Savukārt plkst.12.00 pie Valkas kultūras nama tiks dots starts jau otrajai Lielajai Ratu pastaigai, kurā aicināti piedalīties arī leļļu ratiņi. Pastaiga notiks pa Raiņa un Rīgas ielu. Ratus, kas piedalīsies pastaigā, arī vērtēs. Plkst.13.00 pie Valkas kultūras nama sāksies bērnu koncerts. Plānots, ka plkst.16.00 Valkas stadionā sāksies dažādas jautras un sportiskas sacensības gan komandām, gan individuāli. Sestdienas vakarā, plkst.22.00 Radošajā telpā „309.kabinets” notiks grafiti afterparty (pasākums – par maksu!), bet Lugažu laukumā būs svētku balle, kurā spēlēs grupa „Tequila band”. Ieeja uz balli – bez maksas. Pilsētas svētku ietvaros un vēl nedēļu pēc svētkiem Valkas kultūras nama mazajā zālē būs apskatāma izstāde „Baltais sapņu mākonis” ar kāzu kleitām, aksesuāriem un līgavu pušķiem.

Svētdiena tradicionāli ir sportisku aktivitāšu diena. Valgā, pie TC „Rimi” būs mopēdu sacensības, šaušana ar gaisa šautenēm, šovs „Greenttials Bike Tour” (Latvija). Kā ik gadu, notiks arī laivu rallijs pa Pedeles upi. Sacensībās aicināti piedalīties pilsētas iedzīvotāji un viesi, kuru vecums ir vismaz 14 gadi. Galvenokārt vērtēs izdomu un radošo pieeju tērpu un peldierīces sagatavošanai, ne fizisko sagatavotību.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV