Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Foto: 43. Amatniecības gadatirgus Brīvdabas muzejā

Easyget.lv, 01.06.2013. 23:36

Sestdien un svētdien no plkst. 9:00 līdz 17:00 Latvijas Etnogrāfiskajā Brīvdabas muzejā norisinās gada lielākie amatniecības svētki – Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgus, kas šoga interesentus pulcē jau 43. reizi.
Foto: 43. Amatniecības gadatirgus Brīvdabas muzejā

Galerijas:

Tradicionāli jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejā pulcējas tautas lietišķās mākslas studijas un amatnieki, lai divu dienu laikā ar savu gada veikumu iepazīstinātu Rīgas iedzīvotājus un viesus. Šogad Gadatirgū piedalās ap 500 amata meistaru no visas Latvijas.

Gadatirgū iespējams iegādāties kvalitatīvu vietējo pārtikas izstrādājumu ražotāju un zemnieku produkciju: žāvētu gaļu, kūpinātas zivis, nēģus, pašceptu maizi, piparkūkas, medu, kliņģerus un daudzus citus gardumus, kā arī Latvijā ražotos vīnus. Pļavā pie Juglas ezera apmeklētāji var nobaudīt šķovētus kāpostus, ceptus kartupeļus un alu no dažādām Latvijas alus darītavām. Jaunumi Gadatirgus apmeklētājus gaida arī Grāmatu ielā. Savukārt Pirts pļavā apmeklētājiem iespējams izbaudīt īstus pirts rituālus profesionāla pirtnieka uzraudzība.

Līdztekus tirgus aktivitātēm Rietumu skatuvē abas dienas norisinās bagātīga kultūras programma.

Gadatirgus laikā apmeklētājiem atvērta Galvenā ieeja, Rietumu vārti, Vējdzirnavu ielas vārti, kā arī muzeja Saimniecības vārti Berģos. Riteņbraucēji aicināti izmantot velosipēdu novietni pie muzeja Galvenās ieejas. Pie Galvenajiem vārtiem darbosies maksas stāvvieta, bet Rietumu vārtu stāvvieta ir rezervēta tikai Gadatirgus dalībniekiem. Nokļūšanai Gadatirgū Brīvdabas muzejs aicina izmantot „Rīgas Satiksmes” piedāvājumu – Gadatirgus apmeklētāju ērtībām 1.autobusu maršrutā 1. un 2.jūnijā tiks nodrošināti papildu reisi.

Gadatirgus ieejas biļešu cenas: 3.00 Ls pieaugušajiem, 2.00 Ls pensionāriem, 1.50 Ls studentiem, 1.00 Ls skolēniem, 6 Ls ģimenes biļete (2 pieaugušie un 1–4 bērni līdz 18 gadu vecumam vai viena daudzbērnu ģimene).

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV