Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Šķēles meitas iegādājas Sporta pils kvartālu

LETA, 23.05.2007. 09:25

Divi bijušā Tautas partijas (TP) līdera Andra Šķēles meitām uz pusēm piederoši uzņēmumi kļuvuši par nojaukšanai paredzētās Rīgas sporta pils īpašnieku, teikts "Baltic Screen" publikācijā portālā "Apollo".
Tomēr par vērienīgā objekta Rīgas centrā patieso īpašnieku jau drīzumā varētu kļūt "Falck Baltics" dibinātājs, igauņu uzņēmējs Urmass Sorumā, iegādājoties Šķēles meitām piederošo kompāniju "Centra attīstības uzņēmums" (CAU), šodien raksta laikraksts "Dienas Bizness". Darījums varētu noslēgties nākamās nedēļas laikā.

Kā norāda "Baltic Screen", grandiozai pārbūvei paredzēto Sporta pils kvartālu - zemi un ēkas - divi Madarai Šķēlei un Anetei Šķēlei-Pētersonei piederoši uzņēmumi no iepriekšējiem saimniekiem oficiāli iegādājušies par salīdzinoši nelielu summu.

Deviņas desmitdaļas no 2,02 hektāriem Krišjāņa Barona ielā 75 Šķēles meitām piederošā CAU pagājušā gada 15.decembrī iegādājusies par 900 000 latu. Savukārt atlikušo desmitdaļu šā gada janvārī par 100 000 latu nopirkusi SIA "Projekts DM", kas līdz pagājušā gada oktobrim piederēja Šķēlem pašam, bet tagad - viņa meitām, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas "Lursoft" informācija.

Tieši tādās pašās proporcijās abi uzņēmumi no Jānim Leimanim piederošās AS "Nacionālā sporta bāze "Rīgas Sporta pils"" (RSP) iegādājušies arī Sporta pils ēkas, raksta "Baltic Screen".

Zemesgrāmatu ieraksti vedina domāt, ka kopā par visu iespaidīgo īpašumu samaksāts viens vai 1,1 miljons latu.

Tas nav daudz šādas platības apbūvējamam zemesgabalam Rīgas centrā, taču pirms jaunas būvniecības ir jānojauc vecā Sporta pils ēka. Ņemot to vērā, nekustamo īpašumu uzņēmuma "Balsts" valdes priekšsēdētājs Aigars Zariņš "Baltic Screen" izteicis aptuvenu vērtējumu, ka Sporta pils zeme varētu maksāt 1000-1500 eiro kvadrātmetrā, tātad šo divu hektāru reālā cena varētu būt 14-21 miljons latu.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV