Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Andris Ērglis un ansamblis MOMO palīdzēs bērniem mācīties matemātiku

Easyget.lv, 05.06.2013. 17:02

Otrdienā, 4. jūnijā tika svinēta bērnu albuma "Skaitļu pasaule" dzimšanas diena. Prezentācijā piedalījās solists Andris Ērglis, bērnu vokālais ansamblis "MOMO" un tā vadītāji, mūzikas autors un albuma producents, komponists Jānis Strazds, ģitārists Māris Kupčs, kā arī virkne albuma veidotāju draugu, kolēģu un apsveicēju.
Andris Ērglis un ansamblis MOMO palīdzēs bērniem mācīties matemātiku

 

Prezentācija notika sirsnīgā un neformālā gaisotnē - "MOMO", Andris Ērglis, Māris Kupčs un Jānis Strazds sniedza nelielu muzikālu ieskatu jaunajā albumā, klātesošos priecējot ar vairākām dziesmām no jaunā albuma. Pasākuma oficiālajā daļā Strazds kopā ar Ērgli uzņēmās vadītāju lomu un pastāstīja gan par albuma radīšanu, gan teica paldies visiem tiem, kas iesaistījušies tā veidošanā.

Albumā "Skaitļu pasaule" iekļautas 12 dažāda rakstura dziesmas bērniem par matemātiku, tās izpilda dziedātājs Andris Ērglis un VEF Kultūras pils bērnu vokālais ansamblis “MOMO” (vadītāja Dagnija Kravale). Visu albuma dziesmu mūzikas autors ir komponists Jānis Strazds, bet dziesmu tekstus sarakstījusi dzejniece Leontīne Apšeniece. CD māksliniecisko noformējumu veidojusi māksliniece Agate Ķiģele – Ābele. Papildus dziesmām albumā iekļauti arī dziesmu instrumentālie pavadījumi, bet ilustrētajā bukletā ievietoti visu dziesmu teksti. Ierakstā piedalījušies arī Māris Kupčs (ģitāras), Alex (saksofons) un Jānis Strazds (taustiņinstrumenti). Skaņu režija - Gints Stankevičs un Egils Mežs.

Albuma dziesmiņas domātas pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērniem, viņu ģimenēm un skolotājiem. Ar dziesmiņu palīdzību ir interesantāk un vieglāk apgūt saskaitīšanu, atņemšanu, reizināšanu, dalīšanu un arī dalīšanos. Noslēpumainās Skaitļu pasaules iemītnieki ir matemātiskās zīmes, skaitļi, cipariņi, kā arī dažādi citi tēli – Vista, Vēzis, Simtkāju ģimene… - par tiem 12 krāsainās dziesmās stāsta dziedātājs Andris Ērglis un bērnu vokālais ansamblis “MOMO”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV