Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

LU „Zinātnes kafejnīcā” rādīs ekskluzīvus National Geographic videomateriālus

Easyget.lv, 06.06.2013. 12:37

Latvijas Universitāte šogad pirmo reizi rīko „Zinātnes kafejnīcas” sezonas noslēguma pasākumu, kas veltīts tēmai „Dziļie ūdeņi”. Tas notiks, šodien, 6. jūnijā plkst. 18.00 LU Lielajā aulā. Šoreiz „Zinātnes kafejnīcas” pasākums top sadarbībā ar žurnālu National Geographic Latvija.
LU „Zinātnes kafejnīcā” rādīs ekskluzīvus National Geographic videomateriālus

Pasākumā būs īpaša iespēja noskatīties video, kas veidots no dokumentālajiem materiāliem par režisora Džeimsa Kamerona solo niršanu Mariannas dziļvagā, uzstādot Ginesa rekordu. Par to plašāk iespējams izlasīt arī National Geographic latviešu valodā jūnija numurā. Savukārt filmas par rekorda sasniegšanu un Dž. Kameronu pirmizrāde visā pasaulē un arī Latvijā būs šī gada rudenī, laikā, kad National Geographic izdevums latviešu valodā svinēs gada jubileju.

Paredzēts, ka sezonas noslēguma pasākumā piedalīsies LU pasniedzēji, kas stāstīs par Baltijas jūras veidošanos, iespējām mērīt un pētīt to, kas atrodas zemes un ūdens dzīlēs, kā arī par spiediena ietekmi uz cilvēka organismu. Ceļotājs un uzņēmējs Māris Gailis pastāstīs par bīstamākajiem piedzīvojumiem, burājot apkārt pasaulei. Savukārt ūdenslīdēji no www.daivings.lv, stāstīs par savu nodarbošanos un piedzīvojumiem. „Zinātnes kafejnīcā” viesosies arī jaunatklājēju raidījuma "Te!" veidotāji Marta Selecka un Gustavs Terzens. Pasākumā paredzēta jaunākā raidījuma pirmizrāde, kur tiks stāstīts Drīdža ezera dzīļu izpēti.

Pirms pasākuma tika izsludināts arī fotokonkurss par tēmu „Dziļie ūdeņi”, kura uzvarētāju apbalvošana notiks 6. jūnijā.

„Zinātnes kafejnīcas” noslēguma pasākumu varēs vērot arī tiešraidē LU portālā www.lu.lv/tiesraide, bet dokumentālos videomateriālus par režisora Džeimsa Kamerona solo niršanu Mariannas dziļvagā varēs vērot tikai klātienē.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV