Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Centrāltirgū atklāts Latvijas zemnieku tirdziņš

Easyget.lv, 07.06.2013. 15:44

Piektdien, 7. jūnijā, Centrāltirgū svinīgi atklāja Latvijas zemnieku tirdziņu. Turpinot pagājušajā gadā iesākto Rīgas Centrāltirgus un Latvijas Zemnieku federācijas veiksmīgo sadarbību, Centrāltirgus Nēģu ielas laukumā starp Gaļas paviljonu un Ziedu tirgu atklāts Latvijas zemnieku tirdziņš, kas būs pircējiem ērtāk atrodams un plašāks nekā pērn, nodrošinot papildu tirdzniecības vietas Latvijas zemniekiem.

RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs, atklājot Latvijas zemnieku tirdziņu, teica: „Liels prieks, ka esam atraduši iespēju zemniekus atvest uz Centrāltirgu, mēs jūs ļoti esam gaidījuši, tāpēc šogad esat Centrāltirgus sirdī – Nēģu ielas laukumā. Mēs esam sagatavojuši un tieši jums pirmajiem lietošanā nododam jaunos tirdzniecības galdus. Gribu novēlēt, lai šogad šajā vietā veicas labāk kā pagājušajā gadā un es personīgi lepojos ar to, ka Centrāltirgū ir vieta, kur nepārprotami skaidri var zināt, ka te nopērkama tikai Latvijas produkcija.”

Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Edvards Smiltēns, uzrunājot tirgotājus, uzsvēra: „Ir viena skaidra atziņa: arī mazi var kļūt lieli! Ir prieks, ka, apvienojoties Latvijas zemnieku federācijā, ir rasta iespēja kopīgai valodai ar Rīgas Centrāltirgu, tādējādi stiprinot Latvijas zemnieku pastāvēšanu. Ja mēs vēlamies, lai laukos būtu dzīvība, cilvēkiem būtu darbs un viņi nebrauktu projām, tad ir jāapzinās, ka ir jāiegādājas Latvijas produkcija. Centrālāku vietu Centrāltirgū ir grūti atrast un ir liels prieks, ka tā ir atvēlēta tieši Latvijas zemniekiem. Es ticu, ka būs daudz pircēju!”

„Savā darbā vienmēr esmu ļoti atbalstījusi Latvijas ražotājus un tāpēc liels prieks, ka sekmējat jaunu darba vietu attīstību, ka tirgū ir zināms, kur var iegādāties ekoloģiski tīru Latvijas produkciju, un novēlu lielus panākumus! Mēs – Centrāltirgus valde – esam atvērti un pretimnākoši risināt Jūsu jautājumus un izskatīt ierosinājumus,” Latvijas zemnieku tirdziņa atklāšanā teica RPAS „Rīgas Centrāltirgus” valdes locekle Tatjana Lukina.
Latvijas Zemnieku federācijas valdes priekšsēdētāja Agita Hauka akcentēja, ka Latvijas zemniekiem ir jābūt skaistiem un labiem, un pirmajiem tirgotājiem, kuri šodien uzsāka tirdzniecību Latvijas zemnieku tirdziņā, dāvināja ieņēmumu – izdevumu grāmatu, kurā pierakstīt atziņas un gada beigās redzēt, ka ir veicies labi. Degustācijai Centrāltirgus vadības pārstāvjiem un Zemkopības ministrijas parlamentārajam sekretāram A.Hauka dāvināja Latvijas zemnieku sarūpētas veltes, lai ir iespēja nogaršot visu, kas ir tirdzniecībā.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV