Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Datorprasmes apgūst arī 93 gadu vecumā

Easyget.lv, 10.06.2013. 10:04

Jau vairāk nekā 4500 Latvijas iedzīvotāju vecumā pēc 50 gadiem pieteikušies Lattelecom sociālās iniciatīvas Pieslēdzies, Latvija! bezmaksas datorapmācībām. Katrs ceturtais mācīties gribētājs ir darbspējīgā (pirmspensijas) vecumā, savukārt vecākajam kursantam Edvīnam Caunītim no Cēsīm pat 93 gadu vecums nav šķērslis datora apgūšanai.
Datorprasmes apgūst arī 93 gadu vecumā

Šobrīd dalīties datorzinībās ar Latvijas iedzīvotājiem pieteikušies jau vairāk nekā 110 pasniedzēju. Lai viņiem palīdzētu apmācību procesā un turpmākajā darbā ar datoriem, šogad ir izveidots arī Pieslēdzies, Latvija! atbalsta tālrunis 67201777, pa kuru Lattelecom speciālisti senioriem sniegs datora lietošanas pamatu konsultācijas.

2012. gadā Pieslēdzies, Latvija! rekordu uzstādīja Aina Rodriguez-Mata, kura datoru apguva 93 gadu vecumā. Savukārt šogad 93 gadus vecs kungs – Edvīns Caunītis – datorzināšanas smēlās Cēsu pilsētas pamatskolā. E.Caunītis uzsver: „Iepazīšanās ar datoru un internetu paver bezgala daudz iespēju – gan redzēt svarīgus notikumus, gan sekot līdzi aktualitātēm. Lai gan iepriekš dzīves laikā nav bijis nepieciešams izmantot datorprasmes, šobrīd tas man ir aktuāli un svarīgi. Piemēram, iegūtās zināšanas sniegs iespēju sazināties ar tuviniekiem, kas dzīvo Vācijā un Amerikā. Citādi tas nemaz nebūtu iesējams! Tāpēc visiem paziņām iesaku apmeklēt šos kursus un pats ne brīdi neesmu to nožēlojis.”

60% Pieslēdzies, Latvija! dalībnieku datorzināšanas apgūs Rīgā, savukārt pārējie 40% - lielākajā daļā Latvijas pilsētu. Puse senioru izteikuši vēlmi mācīties latviešu valodā, un tikpat daudzi izvēlējušies krievu valodas plūsmas kursus. No šī brīža pieteikumiem 52% mācības sāks ar pirmo apmācību līmeni (bez priekšzināšanām), 36% apgūs otro līmeni (ar pamata zināšanām) un 12% izvēlējušies padziļinātākas mācības Pieslēdzies, Latvija! trešajā līmenī par e-pakalpojumu izmantošanu un datu apstrādi.

Balstoties uz līdzšinējo pieredzi un senioru vajadzībām, šogad būtiski papildināts Pieslēdzies, Latvija! mācību saturs, piedāvājot trīs līmeņu apmācības atbilstoši dalībnieku pieredzei un prasmēm. Trešā līmeņa mācību programmu plānots licencēt pašvaldībās, lai pēc sekmīga pārbaudes darba nokārtošanas dalībniekiem izsniegtu sertifikātu, ko iespējams uzrādīt turpmākajās darba gaitās.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV