Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Atklās RTU radošo industriju centru

Easyget.lv, 10.06.2013. 11:13

Pirmdien, 10. jūnijā, plkst. 14.00 Ķīpsalā, Āzenes ielā 18, notiks svinīgā Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) radošo industriju centra jaunās ēkas atklāšana, piedaloties vairākām valsts amatpersonām, nozaru profesionāļiem un universitātes pārstāvjiem.
Atklās RTU radošo industriju centru

Radošo industriju centrā turpmāk atradīsies RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultāte (APF), kā arī Materiālzinātnes un lietišķās ķīmijas fakultātes Tekstilmateriālu tehnoloģiju un dizaina institūts. Tā būs pirmā universitātes teritoriālā kompleksa jeb studentu pilsētiņas "RTU – Pilsēta pilsētā" projekta gaitā renovētā ēka, kas durvis studentiem un mācībspēkiem vērs jau šā gada rudenī.

Radošo industriju centrs būs līdz šim modernākā un funkcionāli visdaudzveidīgāk izmantojamā RTU ēka. Ēkā būs iespējams nodrošināt ne tikai laboratoriju, mācību darba un pētījumu norisi, bet arī izmantot to izstādēm, modes skatēm un citiem konkrēto jomu studentiem nepieciešamiem pasākumiem. Jaunās telpas būs aprīkotas ar modernākajām multimediju tehnoloģijām, dodot iespēju studentiem pilnībā izpausties savā radošumā.

"Jaunā ēka ir pārbūvēta tā, lai sniegtu arhitektūras studentiem ne tikai pastarpinātu, bet arī tiešu pienesumu viņu aroda apgūšanā. Piemēram, visā ēkā inženierkomunikācijas un mezgli ir speciāli atstāti pilnībā pārskatāmi pie griestiem, jo to pareiza plānošana ir viens no sarežģītākajiem jauno arhitektu darbiem. Padarot inženierkomunikācijas studentiem redzamas ikdienā, ceram, ka viņi labāk izpratīs to dimensijas un spēs tās precīzi iekļaut savos rasējumos," skaidro RTU APF dekāns Uģis Bratuškins.

"RTU – Pilsēta pilsētā" ir vērienīgs projekts, kuru īstenojot tiks izveidots Baltijas reģionā modernākais inženierzinātņu studiju centrs – studentu pilsēta, ko nākotnē veidos RTU fakultātes, administratīvās ēkas un Zinātniskā bibliotēka. Šis ir vērienīgākais studentu pilsētiņas projekts Latvijā.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV