Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Cēsīs Jāņus ielīgos ar apdziedāšanos un koncertuzvedumu "Kad balti mākoņi Līgo"

Easyget.lv, 17.06.2013. 13:37

21. jūnijā, Vasaras saulgriežu dienā, nekad nelīst, apgalvo latvisko ieražu un gadskārtu rita zinātāji. Tāpēc saulgriežu dienā Cēsis ieskanēsies Jāņu noskaņās, visas dienas garumā aicinot uz Jāņu ielīgošanas pasākumiem

Plkst.10.00 Cēsu dziedošie kolektīvi dosies aplīgot Cēsis un cēsniekus, kā arī Cēsu iestādes, bet dienu noslēgs par tradīciju kļuvušais koncertuzvedums „Kad balti mākoņi Līgo”.

Jāņu ielīgošanas koncertuzvedums „Kad balti mākoņi Līgo” Cēsu Pils parka estrādē sāksies plkst. 22:00. Uzvedumā gadskārtu, cilvēka dzīves un saulgriežu ritumu izdejos visu paaudžu Cēsu tautas deju kolektīvi. - tautas deju ansamblis un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Raitais solis”, senioru deju kolektīvs „Dzirnas”, jauniešu deju kolektīvs „Kande” un skolēnu deju kolektīvs „Randiņš”

Vasaras Saulgriežu koncertuzveduma sākums laiks nav nejaušs - tas ir brīdis, kad saule laižas rietā. Uzvedumu caurvij mīlestība, romantika un Jāņu nakts burvība, kurā tiks izdejotas gan romantiskas noskaņas, gan lustīgās zaļumballes noskaņas, deju rakstos tiks ievīta arī paaudžu dzīves ziņa. Gada īsākajā naktī Cēsu pils parka estrāde atmirdzēs dzīvās uguns liesmās.

Pasākuma veidotāji ir koncertuzveduma mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Andis Kozaks, pasākuma režisore un vadītāja Gunita Bārda.

Ieejas maksa koncertuzvedumā Ls 2.00. Skolēniem, pensionāriem un Cēsu Drauga kartes īpašniekiem Ls 1.00.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV