Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Ielīgošanas un Jāņu pasākumi Jūrmalā

Easyget.lv, 18.06.2013. 09:54

Tradicionāli Jūrmalā lielākais Jāņu pasākums ir Vasaras saulgriežu ielīgošana 22. jūnijā, taču Līgo svētkiem veltīti sarīkojumi kūrortpilsētā notiek visas nedēļas garumā. Visi vasaras saulgriežu pasākumi – bez maksas.

Vasaras saulgriežu ielīgošanas pasākumi 22. jūnijā sākas plkst. 18.30 Horna dārzā Jomas ielā 35 pie Majoru kultūras nama. Šajā brīvdabas koncertā piedalās Jūrmalas radošie kolektīvi, kas lielo Dziesmu un deju svētku gaidās sagatavojuši augstvērtīgu un interesantu repertuāru. Bet svētku noskaņās varēs sākt iejusties jau plkst. 15.00, kad Horna dārzā valšos un citu deju soļos griezīsies Starptautiskā senioru deju festivāla „Puķu balle” dalībnieki.

Pēc izlustēšanās Horna dārzā vasaras saulgriežu ielīgotāji dosies uz Dzintaru koncertzāli, lai tur plkst. 20.00 atklātu vasaras koncertu sezonu. Sarīkojumā piedalīsies grupa „Iļģi”, Kristīne Kārkle-Puriņa, Dainis Skutelis, Jānis Almanis, Rita Lazare, Jūrmalas apvienotais koris, Jūrmalas deju kolektīvi „Vēlreiz”, „Tapa”, „Zālīte” un koncerta viesi – deju kolektīvs „Liesma”.

Vasaras saulgriežu ielīgošanas svinību noslēgumu plkst. 22.00 romantiskā noskaņā varēs baudīt pie ugunskuriem Dzintaru pludmalē, pavadot saules rietu kopā ar pūtēju orķestri „Jūrmala”.

Pašā Zāļu vakarā 23. jūnijā koplīgošana paredzēta Mellužu estrādē, kur plkst. 22.00 sāksies Līgo vakars un Jānu nakts balle, kas saved kopā ne tikai apkārtējos mellužniekus, bet arī ļaudis no citiem Jūrmalas rajoniem un pat tālākām vietām. Par labu mūziku un lielisku noskaņojumu visas nakts garumā rūpēsies grupas „Apvedceļš” un „Tu La’ Mōrs”. Jāņu nakts šeit būs īpaši jauka, jo pašvaldība pēdējos gados parūpējusies par estrādes un apkārtnes labiekārtojumu. No jauna izveidoti parka celiņi, bērnu rotaļu laukums, bet dīķī strūklaka izgaismojas dažādās krāsās.

Līgo vakaru kopā ar folkloras kopu „Mare” un muzikantu Andri Grīnbergu 23. jūnijā plkst. 20.00 piedāvā arī kūrorta rehabilitācijas centrs „Jaunķemeri” Kolkas ielā 20, kas sarīkojuma norises organizēšanu uzticējis pasaku mājas „Undīne” radošajam un latviskās tradīcijas pārzinošajam kolektīvam. Pasaku mājā „Undīne” Parka ielā 1 Dubultos vasaras saulgriežus svinēs 22. jūnijā plkst. 11.00, kopā ar folkloras kopu „Mare” un dabas draugu apvienību „Omrači” bērnus un pieaugušos aicinot uz tradicionālās latviskās dzīvesziņas un radošo meistardarbnīcu skoliņu.

Ieskandinot vasaras saulgriežus, 19. jūnijā plkst.16.00 uz Lielā Jāņa vārda dienas svinībām aicina Raiņa un Aspazijas vasarnīca J. Pliekšāna ielā 5/7 Majoros. Piedalās Kauguru kultūras nama folkloras kopa „Skance”. Aicināti visi, kas ar kopīgu muzicēšanu vēlas godināt vienu no latviskākajiem dzejniekiem Raini viņa vārdadienas priekšvakarā.

Vasaras saulgrieži Jūrmalā

  • 19. jūnijā plkst. 14.00 Kauguru kultūras namā Raiņa ielā 110 senioru kora „Priede” un dziedošo draugu koncerts. Diriģente Ilona Prenass. Piedalās folkloras kopa „Skance” un vīru koris „Burinieks”.
  • 19. jūnijā plkst. 16.00 Raiņa un Aspazijas vasarnīcā J. Pliekšāna ielā 5/7 Lielā Jāņa vārda dienas svinības. Piedalās Kauguru kultūras nama folkloras kopa „Skance”. Aicināti visi, kas ar kopīgu muzicēšanu vēlas godināt Raini, viņa vārdadienas priekšvakarā ielīgojot Jāņus.
  • 19. jūnijā plkst. 18.30 Dzintaru koncertzālē Turaidas ielā 1 Jūrmalas Kultūras centra vidējās paaudzes tautas deju kolektīva „Tapa” 15 gadu jubilejas koncerts „Kalējs kala debesīs”. Piedalās grupa „Dzelzs vilks”, Jūrmalas Kultūras centra bērnu deju kolektīvi „Zītariņš”, „Vizmiņa” un vidējās paaudzes tautas deju kolektīvs „Vadži” no Rēzeknes.
  • 21. jūnijā plkst. 17.00 Kauguru kultūras namā Raiņa ielā 110 tikšanās senioru dejās.
  • 22. jūnijā plkst. 11.00 pasaku mājā „Undīne” Parka ielā 1 tradicionālās latviskās dzīvesziņas un radošo meistardarbnīcu skoliņa bērniem un pieaugušajiem kopā ar Jūrmalas folkloras kopu „Mare” un dabas draugu apvienību „Omrači”.
  • 22. jūnijā plkst. 15.00 Horna dārzā Jomas ielā 35 Starptautiskais senioru deju festivāls „Puķu balle”.
  • 22. jūnijā plkst. 18.30 Horna dārzā Vasaras saulgriežu ielīgošanas koncerts. Jūrmalas radošo kolektīvu priekšnesumi.
  • 22. jūnijā plkst. 20.00 Dzintaru koncertzālē Vasaras saulgriežu ielīgošanas koncerts. Koncertā piedalās grupa „Iļģi”, Kristīne Kārkle-Puriņa, Dainis Skutelis, Jānis Almanis, Rita Lazare, Jūrmalas apvienotais koris, Jūrmalas deju kolektīvi „Vēlreiz”, „Tapa”, „Zālīte” un koncerta viesi deju kolektīvs „Liesma”. 
  • 22. jūnijā plkst. 22.00 Vasaras saulgriežu svinību noslēgums romantiskā noskaņā pie ugunskuriem Dzintaru pludmalē Turaidas ielas galā, sagaidot saules rietu kopā ar pūtēju orķestri „Jūrmala”.
  • 23. jūnijā plkst. 11.00 Mellužu estrādē Mellužu prospektā 6 sarīkojums bērniem. Salmu brīnumainās pārvērtības sadarbībā ar Tukuma muzejdarbnīcu „Salmu lietas”. Pasaku tēli, kas iesaistīs bērnus dažādās rotaļās. Radošā darbnīca un sportiskas aktivitātes parkā.
  • 23. jūnijā plkst. 20.00 kūrorta rehabilitācijas centrā „Jaunķemeri” Kolkas ielā 20 Līgo vakars. Pasaku māja „Undīne”, folkloras kopa „Mare”, muzikants Andris Grīnbergs.
  • 23. jūnijā plkst. 22.00 Mellužu estrādē Mellužu prospektā 6 Līgo vakars un Jāņu nakts balle. Par labu mūziku un lielisku noskaņojumu visas nakts garumā rūpēsies grupas „Apvedceļš” un „Tu La’ Mōrs”.

Visos pasākumos ieeja bez maksas.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV