Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Amatnieku tirdziņš „Līgo Dziesmusvētkos”

Easyget.lv, 19.06.2013. 12:14

No 20. jūnija līdz 7. jūlijam Esplanādē rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs atvērts amatnieku tirdziņš „Līgo Dziesmusvētkos”. Mazliet vairāk kā divas nedēļas tajā būs sastopami amatnieki ar saviem darinājumiem un tirgotāji ar Latvijā ražotu produkciju.

Sagaidot Jāņus un Dziesmusvētkus, katru dienu apmeklētājus ar priekšnesumiem iepriecinās mākslinieki un mūziķi - vokālie ansambļi un tautā labi zināmas un dzirdētas folkloras kopas kā „Grodi”, „Dandari”, „Folkvakars”, „Kefīrs”. Uz kopā dejošanu mudinās Rīgas Danču klubs. Tirdziņa atklāšanā - 20.jūnijā plkst. 17.30 - ar skaistām latviešu melodijām tirdziņa apmeklētājus priecēs dziesminieks Varis Vētra. Citvakar uzstāsies jaunā un talantīgā dziedātāja Sanija Būmane. Ar fragmentiem un dziesmām no Blaumaņa izrādes „Trīnes grēki” sirdis sildīs Liepājas Tautas teātra aktieri. Par skaistām dejām, kuras ziemeļnieki dejoja viduslaikos, stāstīs un stāstīto izdejos seno deju grupas „Ballare” dejotāji. Sanākušie viesi varēs dzirdēt un arī redzēt dažādu instrumentu spēli – kokles, dūdas, akordeonu, stabules. Mākslinieki aicinās dziedāt līdzi, dejot un iet rotaļās visus sanākušos.

29. un 30. jūnijā Rīga 2014” radoši informatīvā telpa esplanāde - 2014 aicina uz kopā darbošanos gan lielus, gan mazus. Būs atvērtas darbnīcas, kurās varēs adīt kopīgo Dziesmusvētku zeķi un mācīties pīt visdažādākos vainagus. 7. jūlijā - Dziesmusvētku noslēguma koncerta tiešraide uz lielajiem ekrāniem.

Plašāka informācija: www.vzt.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV