Otrdiena, 07.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Henrijs, Jete, Henriete;

Vasaras saulgrieži Berga Bazārā

Easyget.lv, 19.06.2013. 10:58

Turpinot tradīcijas, 21. jūnijā – īstajā saulgriežu dienā, zemnieki un amatnieki no visas Latvijas ieradīsies Berga Bazārā uz Līgo tirdziņu, lai pilsētniekiem piedāvātu pašmāju labumus – svaigi sietu Jāņu sieru, gardus kūpinājumus no medījuma gaļas, sezonas pirmo medu, atspirdzinošus dzērienus no jaunajām ogām un vitamīniem bagāto, atvēsinošo smiltsērkšķu sorbertu.

Par Jāņu zālēm un vainagiem rūpēsies zāļu meitas – sprigaces, kam vezumā ne vien vesela pļava, bet arī akordeons un dziesmas, stāsti un padomi zāļu pircējiem, un dažs labs buramvārds īstā Līgo brīnuma noķeršanai.

Rotas no oļiem, masāžas spilventiņi ar dzintara graudiņu pildījumu, lina izstrādājumi un pīti grozi iegātādajiem labumiem – to visu varēs apskatīt, aptaustīt un iegādāt pie labākajiem amatniekiem, kādus Rīga redzējusi.

Tiem, kam kājas nogurušas, visus Rīgas tirgus apstaigājot, būs ir vieta, kur mierīgi apsēsties, ir auksts alus, ar ko atvēsināties un jēra zupa, ar ko iestiprināties.

Berga Bazārs aicina visus no jauna atklāt šo Rīgas daļu, kas valkā vecākā tirdzniecības kvartāla godu, ienirt šaurajās ejās, un izbaudīt mieru steidzīgās pilsētas vidū.

 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV