Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Tradicionālos Jāņus svinēs Dzegužkalnā

Easyget.lv, 21.06.2013. 16:49

23. jūnijā Rīgā, kā jau ierasts, tradicionālos Jāņus svin Dzegužkalnā, ar Līgo svētku rituāliem, zaļumballi un svētku mielastu Dzegužkalna parkā
Tradicionālos Jāņus svinēs Dzegužkalnā

Arī šogad iedzīvotāji laipni gaidīti Jāņu dienas saullēktu Dzegužkalnā sagaidīt kopā ar Jāņu tēvu un Jāņu māti, grupām „Iļģi” un „Auļi”, kapelu „Hāgenskalna muzikanti” un „Rīgas Danču klubu”.

Svinības Dzegužkalnā sāksies plkst. 20.00 ar svētku ieskandināšanu un kopīgu vainagu vīšanu. Plkst. 20.30 pasākuma apmeklētājiem būs iespēja baudīt Liepājas aktrišu folkloras kopas „Atštaukas” dzīvespriecīgo un asprātīgo priekšnesumu. Plkst. 22.00 klātesošie varēs piedalīties Jāņuguns iedegšanas rituālā, bet pēc tam lustēties kopā ar postfolkloras grupu „Iļģi” un „Rīgas Danču klubu”.

Tieši pusnaktī tiks godināti Jāņi, kas Dzegužkalnā jau kļuvusi par jauku svinību tradīciju. Pēc pusnakts uzstāsies enerģiskā dūdu un bungu grupa „Auļi”, bet plkst. 2.00 sāksies zaļumballe, kurā līdz pat saullēktam muzicēs kapela „Hāgenskalna muzikanti”.

23. un 24. jūnijā sabiedriskais transports Rīgā bez maksas, Līgo naktī būs arī papildus reisi.

Ielīgošanas un Līgo svētku pasākumus atbalsta Rīgas dome, informācija par pasākumu norises vietu un laiku pieejama interneta vietnē: www.kultura.riga.lv un pa tālruni uzziņu dienestā „1188”.

Foto: Saulgriežu uguns. Foto (c) flickr.com/Kimitobo

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV