Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

Kultūras akadēmijā sāksies uzņemšana

Easyget.lv, 02.07.2013. 10:47

Latvijas Kultūras akadēmija 2013./ 2014. gadā aicina studēt aktiera un režijas mākslu, nīderlandiešu valodu, mediju un kultūras menedžmentu, radošās industrijas un starpkultūru sakarus, LKA pārstāve Aija Melbārde.

Iepriecinoša ziņa visiem tiem Latvijas jauniešiem, kuru aicinājums un talanti ir saistīti ar teātra mākslu, jo tieši šogad tiks uzņemti reflektanti apakšprogrammās „Dramatiskā teātra aktiera māksla” un „Dramatiskā teātra režijas māksla”. Apakšprogrammu vadītāja būs profesore Māra Ķimele un viņai asistēs jaunais un daudzsološais režisors, LKA Teātra mākslas absolvents Elmārs Seņkovs. Lai iestātos izvēlētajā apakšprogrammā topošajam studentam būs jāpiedalās radošā pārbaudījuma, četrās kārtās: 1. Skatuves runa; 2. Kustība un ritmika/ dziedāšana; 3. Aktiera meistarība un 4. Kolokvijs, kurā komisija uzdos jautājumus par kultūru, teātra mākslu.

Paredzot, ka konkurence par iekļūšanu būs kā ierasts augsta, ikviens interesents ir aicināts cītīgi gatavoties un, ja vēl kas palicis neskaidrs, 13. jūlijā 12:00 piedalīties radošā iestājpārbaudījuma konsultācijās LKA teātra studiju bāzes ēkā „Zirgu pasts” (Dzirnavu ielā 46) Karamazovu zālē.

Pēc trīs gadu pārtraukuma Kultūras akadēmija uzņems reflektantus arī bakalaura studiju apakšprogrammā „Audiovizuālā un skatuves mākslas teorija”, kurā tiek sagatavoti universāli izglītoti, radoši domāt, rakstīt un organizēt spējīgi mākslas zinātņu bakalauri – skatuves un kino mākslas speciālisti: mākslas teorētiķi, kritiķi, projektu vadītāji, administratori. Studiju procesā ir iegūstama vispārēja humanitāra izglītība, kā arī teorētiskas un praktiskas zināšanas skatuves un kino mākslā un tās vadībā. Lai sekmīgi iestātos šajā apakšprogrammā, reflektantiem 1. kārtā būs radošais eksāmens mākslas darba analīzē, savukārt 2. kārtā būs jāpilda audiovizuālās un skatuves mākslas faktu tests.

Ar Nīderlandes Karalistes vēstniecības Rīgā, Beļģijas Karalistes vēstniecības Rīgā, Flandrijas valdības pārstāvniecības Varšavā un nīderlandiešu valodas un kultūras apvienības „Nederlandse Taalunie” atbalstu Latvijas Kultūras akadēmija piedāvā unikālu iespēju – bakalaura studijās apgūt nīderlandiešu valodu un kultūru jaunā apakšprogrammā „Starpkultūru sakari Latvija – Nīderlande/ Vācija”. Starpkultūru sakaru virzienā kursi tiks veidoti arī specializācijās Latvija – Polija un Latvija – Itālija. Vēstniecības, starptautiskās organizācijas, valsts iestādes, ārzemju firmu pārstāvniecības Latvijā, tulkošana, tūrisms, pēdējos gados arī pedagoģija – tās ir tikai dažas no jomām, kurās strādā Starptautisko kultūras sakaru absolventi.

Līdztekus jau minētajiem bakalaura studiju virzieniem, Akadēmija piedāvā studentiem iespēju mācīties Kultūras teorijas un menedžmenta apakšprogrammā, kura veidota tā, lai studijas beigušie veiksmīgi orientētos vēsturiskajos un mūsdienu kultūras attīstības procesos, spētu iesaistīties dažāda līmeņa kultūras organizāciju vai projektu darbībā, vadībā un attīstībā, radoši un inovatīvi izmantojot studiju gaitā apgūtās teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas.

Tāpat šogad reflektanti bakalaura līmenī var pieteikties studijām Kultūras socioloģijas un menedžmenta apakšprogrammā, kuras mērķis ir sniegt dziļas starpdisciplināras zināšanas par kultūras un sabiedrības norisēm apvienojumā ar praktiskām kultūras procesu izpētes un vadības prasmēm un iemaņām. Apakšprogrammas atslēgas vārdi ir: kultūras izpratne - kultūras izpēte - kultūras industrija un menedžments.

Maģistra studiju programmā Kultūras akadēmija aicina studēt virzienos "Kultūras un starpkultūru studijas", "Kultūras menedžments un radošās industrijas" un „Teātra māksla”. Reflektanti ar ļoti labām vācu valodas zināšanām var pieteikties maģistra studijām starptautiskā apakšprogrammā „Mediju un kultūras menedžments”, kas tiek realizēta sadarbībā ar Hamburgas mūzikas un teātra augstskolu. Šī programma kopumā attīsta izpratni par kultūras, mediju un mākslas organizāciju darbību, kultūras finansēšanas mehānismiem un tiesisko pamatojumu, tā sniedz plašu ieskatu aktuālajos kultūras procesos, nodrošina teorētiskās un praktiskās zināšanas, lai programmu studenti būtu spējīgi darboties visdažādākajās ar kultūru saistītajās sfērās: vizuālās mākslas, skatuves mākslas, mūzikas, muzeju un galeriju, festivālu, mediju, kultūrpolitikas nozarēs.

Dokumentu iesniegšana studijām notiks no 8. līdz 12. jūlijam 10.00 – 17.00 un 13. jūlijā 10.00 – 14.00 Latvijas Kultūras akadēmijā Rīgā, Ludzas ielā 24, 2. auditorijā. Iestājpārbaudījumi paredzēti no 15. līdz 25. jūlijam Latvijas Kultūras akadēmijā Rīgā, Ludzas ielā 24 vai Dzirnavu ielā 46. Precīzāku informāciju par dokumentu iesniegšanas un iestājpārbaudījumu prasībām un grafikiem, studiju maksu, budžeta vietām, naktsmītnes iespējām iestājpārbaudījumu laikā u.tml. skat. LKA mājaslapas www.lka.edu.lv sadaļās "Gribu studēt LKA".

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV