Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Konkursa „Latvijas Gada auto 2007” starts tiek dots Vasarsvētkos

easyget.lv, 23.05.2007. 17:34

Šīs nedēļas nogalē, 26.maijā Rīgā pie Ķīpsalas izstāžu halles tiks dots starts konkursa „Latvijas Gada auto 2007” pirmajam posmam. Konkursa dalībnieki vieglajās automašīnās dosies braucienā caur Jelgavu, Zaļeniekiem, Tērveti, Dobeli, Saldu, Skrundu, Kuldīgu, Alsungu un Aizputi uz Liepāju.
Konkursa „Latvijas Gada auto 2007” starts tiek dots Vasarsvētkos

Konkursa pirmais posms „Kurzemes un Zemgales tūre”, norisināsies 26.maijā, kura laikā žūrijas pārstāvjiem būs iespēja vērtēt vieglās automašīnas, dodoties uz Liepāju. Liepājā konkursa dalībnieki paredzējuši piedalīties Līvu tirgus programmā. Konkursa pirmajai kārtai ir pieteiktas deviņpadsmit automašīnas – Lada 1118 un Lada 1119, Chevrolet Captiva un Chevrolet Epica, Opel Antara, Nissan Qashqai, Citroen Picasso II, Ssang Yong Actyon un Ssang Yong Rexton II, Mercedes, Hummer 3, Peugeot 207 cc, Seat Altea XL, Honda CRV, Freelander 2, Dodge Nitro, Mitsubishi Outlander un Chrysler Sebring.

Konkursa organizatori paredzējuši gada garumā piestāt arī Latvijas pilsētās un vākt parakstus uz lielformāta puzzles gabaliem, kas tiks salikta kopā konkursa galvenās balvas – automašīnas formā (galvenā balva ir stikla statuete automašīnas formā) novembrī noslēguma pasākumā Melngalvja namā. Konkursa pirmajā braucienā iecerēts iegūt autogrāfus no Jelgavas, Dobeles, Saldus, Kuldīgas un Liepājas pilsētu amatpersonām.

Konkursa otrais posms notiks š.g. 30.jūnijā, celtniecības preču tirdzniecības uzņēmuma „Ķīpsala” teritorijā un tajā žūrijas vērtējumam tiks nodots komerctransports. Trešā kārta notiks 22.septembrī Ādažu smilšu poligonā, kur žūrija vērtēs apvidus automašīnu iespējas, bet ceturtais posms norisināsies 27.-28.oktobrī, kad žūrijas pārstāvji ar vieglajām automašīnām dosies Vidzemes un Latgales tūrē.

Konkursa žūrijā ir 50 dalībnieki, kas izvēlēti no žurnālistu, auto pazinēju, auto sportistu un atbalstītāju vidus, kam ikdienā un darbā ir padziļināta interese vai saskare ar automobiļiem. Žūrijas komisijas priekšsēdētājs ir Aivars Aksenoks, viņa vietnieks ir Latvijas Avīzes žurnālists Atis Jansons. No populārākajiem un sabiedrībā zināmākajiem žūrijas pārstāvjiem minami Gundars Liberts, Kārlis Miķelsons, Ainars Uzkalns, Aivars Tauriņš, Jānis Kulmanis un Aldis Zelmenis. Žūrijas pārstāvji četrās konkursa kārtās atlasīs desmit pretendentus uz galveno balvu. Savukārt, konkursa noslēgumā katra žūrijas locekļa rīcībā būs divdesmit seši punkti, kas jāizdala starp sešiem konkursa pretendentiem, pirmajai vietai dodot desmit, nākamajām attiecīgi sešus, četrus, trīs, divus un vienu punktu.

„Konkursa mērķis ir ar kompetentas žūrijas, masu mediju un aktīvu autotirgotāju atbalstu un dalību pievērst Latvijas sabiedrības uzmanību jaunākajiem autoražotāju sasniegumiem, piedāvājuma klāstam un patērētāju iespējām auto jomā,” informē Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Agris Staņēvičs.

Gada auto ir pasaulē un vairumā Eiropas valstu ļoti populāra balsojuma spēle, lai pievērstu sabiedrības uzmanību jaunu auto piedāvājuma klāstam, to priekšrocībām. Atšķirībā no Eiropas konkursa, kas izraugās nākamā gada modeli, Latvijā tiek noteikts pašreizējā gada jau tirdzniecībā esošu labāko auto. Konkurss „Latvijas Gada auto” ir ikgadējs pasākums, kuru organizē Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācija sadarbībā ar SEB Unilīzingu un If Latvia, kas ir konkursa ģenerālsponsori. Latvijā šis konkurss norisinās jau divpadsmito reizi.

SEB Unilīzinga direktors Ints Krasts: „Mums ir liels gods jau ceturto reizi piedalīties un atbalstīt Latvijas auto nozarei tik svarīgo notikumu, kurā piedalās aizvien vairāk Latvijā pārstāvēto auto oficiālo importētāju un dīleru. Mūsdienu plašajos konkurences apstākļos no piedāvāto automašīnu klāsta cilvēkiem bieži vien ir grūti izvēlēties sev atbilstošāko modeli, un šis konkurss ir lieliska iespēja izvērtēt auto industrijas jaunumus, salīdzināt tos, kā arī dzirdēt ekspertu viedokļus un atrast sev piemērotāko auto gan pēc finansiālajām, gan arī tehniskajām vajadzībām.”

„Turklāt izvēloties jaunas automašīnas – cilvēki nodrošinās ar lielāku drošības sajūtu un komfortu uz mūsu ne tik labajiem ceļiem, nodrošinot arī draudzīgāku attieksmi pret vidi,” papildina If Latvia valdes priekšsēdētājs Andris Morozovs, „Mēs esam iepriecināti, ka mūsu klienti aizvien vairāk izvēlas iegādāties jaunas automašīnas, domājot par savas ģimenes vajadzībām un ērtībām, izvēloties ar jaunākajām tehnoloģijām un drošības līdzekļiem apgādātu transporta līdzekli ikdienas braukšanai vai brīvdienu izbraucieniem ārpus pilsētas. Mēs ar prieku atbalstām šāda projekta īstenošanu, jo rūpējamies par Latvijas iedzīvotāju nākotni, domājot par viņu dzīvību, drošību un lietām, kas notiek negaidītās dzīves situācijās.”

Pretendentus konkursam piesaka autobūves uzņēmumu oficiālie pārstāvji Latvijā. Pretendentu testēšana notiek gan individuāli, gan arī organizētos kolektīvos izbraukumos. Šogad Konkursā paredzēti četri izbraukumi un noslēguma pasākums Melngalvju namā. Konkursa dalībnieki tiek vērtēti trīs kategorijās – vieglā pasažieru transporta, komerctransporta, apvidus automašīnu posmos. Novembrī Melngalvju namā tiks apbalvots viens konkursa „Latvijas Gada auto 2007” uzvarētājs un papildu nomināciju (Sportiskākais, Dubļu bridējs, Ekonomiskākais, Darba rūķis, SEB Unilīzinga klientu auto un If Latvia draudzīgākais auto) uzvarētāji.

Pērn par Latvijas labāko auto tika atzīts Ford S-max. Uzvarētāji papildu nominācijās bija: Darba rūķis – Peugeot Boxer, Komfortablākais auto – Honda Legend, Skaistākais auto – Jaguar XK, Smilšu kalnu karalis – Ssang Young Kyron, Sportiskākais auto – BMW trešā sērija, Taupīgākais auto – Nissan Note, savukārt konkursa ģenerālsponsoru SEB Unilīzings un If Latvia speciālbalvas saņēma Hyundai Santa Fe un Honda Civic.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV