Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Esplanādē diskutēs par Rīgas daudzdzīvokļu namu pagalmu labiekārtošanu

Easyget.lv, 30.07.2013. 15:12

Trešdien, 31.jūlijā, no pl.18.00 kultūras vasarnīcā Esplanāde 2014 norisināsies Lielās talkas Pagalmu kustības organizētā diskusija par daudzdzīvokļu namu pagalmu labiekārtošanas iespējām un problēmām, par iedzīvotāju līdzdalību un atbildību pagalmu vides uzlabošanā, informē Nodibinājuma Rīga 2014 pārstāvis Mārtiņš Drēģeris.

Ko darīt ar salauztiem soliņiem? Cik bieži smilšukastē jāmaina smiltis? Kas atbildīgs par padomju laika rotaļlaukumu sarūsējušajām atliekām? Kad katrā pagalmā būs soliņi, kur apsēsties? Un kā degradētā mikrorajonu pagalmu vide ietekmē sabiedrības attīstību? Ar ko sākt, ja iedzīvotāji vēlas pārmaiņas, bet viņiem trūkst zināšanu un līdzekļu? Atbildes uz šiem un citiem jautājumiem tiks meklētas diskusijā. Uz diskusiju aicināts ikviens.

Pasākuma ietvaros varēs ne tikai jautāt un klausīties, bet arī zīmēt savus sapņu pagalmus vai izmēģināt, kā no kartona iespējams taisīt pagalma mēbeles. Tāpat Lielās Talkas Pagalmu kustības komanda konsultēs par iespējām iesniegt projektu sava pagalma labiekārtošanai un būs skatāmi labie piemēri no iepriekšējiem gadiem, kā arī būs fotoekskursija - Viena diena Ķengaragā un soliņmākslas šedevri.

Pagalmu kustība Rīgas pagalmos ir Lielās Talkas īstenots Rīga 2014 projekts ar mērķi veicināt cilvēku iesaistīšanos savas dzīves telpas labiekārtošanā. Pagalmu kustība radās, lai palīdzētu iedzīvotājiem rast kopīgu valodu un sadarbības iespējas sava pagalma sakopšanā un uzlabošanā. Iepriekšējo gadu pieredze priecē ar iedvesmojošiem stāstiem un gandarījumu par kopīgi paveikto.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV