Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Šogad Rīgas svētki noritēs teatrālā gaisotnē

Easyget.lv, 02.08.2013. 09:37 | komentāri (1)

Rīgas svētkos, kas šogad notiks no 16. līdz 18.augustam, dominēs teātra, sporta un mūzikas aktivitātes  
Šogad Rīgas svētki noritēs teatrālā gaisotnē

No 16. līdz 18. augustam Rīga pārtaps vērienīgā skatuvē, jo tradicionālie pilsētas svētki šogad norisināsies teatrālā gaisotnē, atceroties skatuves mākslas pirmsākumus Rīgā – ar vācu komponista Riharda Vāgnera vārdu saistītās izrādes un latviešu klasiķu lugu pirmos iestudējumus.

„Rīgas svētku 2013” galvenās pasākumu norises vietas būs 11. novembra krastmala un Vērmanes dārzs, kur divu dienu garumā būs plaša kultūras un atpūtas programma dažādām gaumēm, bet Vecrīgas amatnieku tirgū „Teātris dzīvē – dzīve teātrī” Doma laukumā tirgotāji šoreiz liks lietā arī savu aktiermeistarību.

Svētku ieskaņā, 16. augustā, pie Brīvības pieminekļa notiks opermūzikas koncerts, kurā uzstāsies Latvijā un pasaulē pazīstami mākslinieki – solisti Liene Kinča, Evija Martinsone, Egils Siliņš un Kalvis Kalniņš, Rīgas kamerkoris „Ave Sol”, Latvijas Nacionālās operas koris un “Svētku orķestris”. Uzsverot ievērojamā komponista Riharda Vāgnera saistību ar Rīgu, 16. augusta vakara koncerts simboliski iesāksies ar uvertīru operai „Rienci”.

16. augustā arēnā „Rīga” viesosies viena no Latvijas klausītāju vidū populārākajām Krievijas grupām „BI-2”, kurai Rīga ir kļuvusi par mīļu pilsētu, kurā viņi vēlas atgriezties atkal un atkal. Programmā būs iekļautas vairāk nekā 20 grupas labākās dziesmas un tās visas pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Fēliksa Aranovska vadībā. Koncertā piedalīsies arī Jūlija Čičerina un Anastasija Poļeva, kā arī kāds iemīļots Latvijas dziedātājs, kura vārds tiks turēts noslēpumā līdz pat uzstāšanās brīdim. Biļetes uz šo koncertu nopērkamas „Biļešu servisa” kasēs.

Jau tradicionāli svētku laikā varēs vērot seno automobiļu parādi Rīgas ielās „Rīga Retro 2013”, lidmašīnu paraugdemonstrējumus Spilves lidostā, baudīt jūgendstila laikmeta noskaņas tūristu iecienītajā jūgendstila kvartālā – Alberta ielā, ar ūdens velosipēdiem piedalīties atraktīvajās sacensībās Rīgas kanālā „Kanāla regate 2013” un diennakts basketbola turnīrā „Krastu mačs”. Šajās dienās tiks izcīnīti sporta sacensību kausi arī burāšanā un pludmales volejbolā.

Rīgas centra, Vecpilsētas un Pārdaugavas ielas pieskandinās mūzikas instrumentu skaņas, jo „Ielu mūzikas dienā” 17. augustā gan lieli, gan mazi varēs doties ielās piepildīt Rīgu ar ritmiem, balsīm un skaņām.

Uz 11. novembra krastmalas skatuvēm 17. augustā uzstāsies baleta, teātra mākslinieki, dejotāji un ielu vingrotāji. Apbrīnas vērts būs ielu teātra trupas „Transe Express” (Francija) milzīgo leļļu gājiens pa Kaļķu ielu, kas ar fascinējošiem priekšnesumiem noslēgsies virs 11. novembra krastmalas. Vakara krēslas aizsegā uz lielās skatuves profesionālais pūtēju orķestris “Rīga” atskaņos koncertprogrammu „La Dolce Vita” – dažādu gadsimtu komponistu skaņdarbus no Belcanto zemes Itālijas līdz pat mūsdienu kinofilmu mūzikai.

Savukārt atjaunotajā Spīķeru kvartālā gandrīz visu dienu notiks pasākums „Pilsētas ziņģe”. Mūsdienu „sadzīves mūzikas” telpā skanēs kantri, ziņģes, šlāgeri, melodiskā ikdienas popmūzika.

„Rīgas svētki 2013” noslēgsies 18. augustā. Šīs dienas piesātinātā programma „Teātru parāde” 11. novembra krastmalā priecēs skatītājus ar koncertiem uz lielās skatuves un improvizācijas teātru spēlēm speciāli veidotos laukumos „Četri krēsli”. Krāšņais milzu leļļu gājiens un bundzinieku maršs Kaļķu ielā arī šajā svētku dienā sajūsminās lielus un mazus priekšnesuma vērotājus. Uzstāsies jautrais stīgu kvartets „MozART Group” (Polija). Pirms svētku uguņošanas visi aicināti apmeklēt koncertuzvedumu „Lielpilsētas sapņi”, kurā piedalīsies Latvijā iemīļoti skatuves mākslinieki.

Gandrīz visi Rīgas svētku pasākumi ir bez maksas. Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa „Mix Media Group” un izdevniecība „Rīgas Viļņi”.

Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs un sociālajos tīklos: www.twitter.com/rigassvetki, www.facebook.com/RigasSvetki, www.draugiem.lv/RigasSvetki

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV