Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Multimediju vasaras skola Siguldā pulcē dalībniekus no 22 valstīm

Easyget.lv, 12.08.2013. 10:02

Multimediju vasaras skola, kas notiks Siguldā laikā no 12. līdz 25. augustam, pulcēs 35 mediju studentus, profesionāļus un aktīvistus no 22 Eiropas valstīm.

Vasaras skolas skolas mērķis ir kopā ar jaunajiem mediju profesionāļiem un pārmaiņu radītājiem diskutēt par Eiropas Savienībā (ES) aktuālajām tēmām, kā arī dalīties ar zināšanām un prasmēm veiksmīgu multimediju un sociālo pārmaiņu projektu īstenošanai savā valstī un ES kopumā.

Multimediju vasaras skola noteikt jau trešo reizi. Sorosa fonda – Latvija Mediju programmas direktore Gunta Sloga atzīst: „Redzam, ka mediji mainās, sociālais aktīvisms iegūst jaunas formas un veiksmīga tehnoloģiju un zināšanu izmantošana rada jauna veida projektus ar lielu ietekmi sabiedrībā. Vēlamies, lai Multimediju vasaras skolas dalībnieki, izmantojot teorētiskajās un praktiskajās nodarbībās iegūtās zināšanas un prasmes, mērķtiecīgi un sekmīgi rosinātu diskusijas par sociāli un ekonomiski svarīgiem jautājumiem savās valstīs. Sociālo mediju, datu žurnālistikas, vizualizāciju un multimediju izmantošana ir tikai daži piemēri jauno mediju un tehnoloģiju iespējām žurnālistikā un sociālajās kampaņās.”

Multimediju vasaras skolas ietvaros jaunie profesionāļi apgūs argumentācijas un debašu prasmes, sociālo mediju izmantošanu sociālajās kampaņās, datu žurnālistiku un vizualizāciju izmantošanu, kā arī drošības un privātuma internetā jautājumus. Praktiskajās nodarbībās dalībniekiem būs iespēja apgūt multimediju producēšanu, video, audio, foto un drukāto mediju producēšanas tehnikas.

Biedrības FEJS Latvija vadītāja Nika Aleksejeva norāda: „Vēlamies, lai vasaras skolā dalībnieku diskusijās lielākā mērā izskan diskusijas par visā Eiropas Savienībā aktuāliem jautājumiem, ko savos pieteikumos izcēluši paši dalībnieki – sociālā nevienlīdzība, ekonomiskā krīze, Eiropas šķelšanās Ziemeļos un Dienvidos, integrācija, preses brīvība, datu drošība internetā un citi. Domāju, ka jauniešu uzskati un argumenti veidos kvalitatīvas debates par problēmām, ar ko šobrīd saskaras Eiropas sabiedrība. Ceru, ka nometnes noslēgumā tapušie multimediālie produkti veicinās pārmaiņas un sniegs virzienus problēmu risinājumiem."

Vasaras skolas pasniedzēju vidū būs Beļģijas jauno mediju un kultūras projekta C.H.I.P.S. vzw koordinators, digitālo mediju eksperts Stefans Kolgens (Stefan Kolgen), žurnāla "Orange" redaktore, The European Youth Press sabiedrisko attiecību koordinatore, mediju un komunikācijas eksperte no Dānijas Dobrijana Tropankeva (Dobriyana Tropankeva), fotožurnāliste un dokumentālo filmu autore no Francijas Helēna Bienenu (Helene Bienvenu), Latvijas Universitātes Sociālo Zinātņu fakultātes lektore Vita Dreijere, sabiedriskās politikas portāla politika.lv interneta projektu vadītāja Marta Herca un citi multimediju, debašu, žurnālistikas un komunikācijas treneri un eksperti.

Vasaras skolu organizē Sorosa fonds – Latvija (SFL) sadarbībā ar biedrību FEJS Latvija (Forum for European Journalism Students – Latvija).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV