Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Nedēļas nogalē rīdziniekus un pilsētas viesus priecēs seno spēkratu salidojums „Rīga Retro 2013”

Easyget.lv, 15.08.2013. 09:37

Sestdien, 17. augustā, Rīgas svētku laikā notiks gada lielākais seno spēkratu salidojums „Rīga Retro 2013", kas šogad tiek rīkots Latvijas Antīko automobiļu kluba un Rīgas Motormuzeja dibinātāja Viktora Kulberga piemiņai. Seno spēkratu saiets tradicionāli ir starptautisks pasākums, arī šogad tajā piedalīsies retro tehnikas entuziasti no Lietuvas un Igaunijas.

Ik gadu salidojumā piedalās aptuveni simts dažādu seno spēkratu, un arī šis gads nebūs izņēmums. Daudzi no pasākuma dalībniekiem būs īstas retro tehnikas pērles, piemēram, elegantais 1939. gada „Chrysler Royal C-22", kā arī 1961. gada augstākās klases automobilis „Chrysler Imperial". Salidojumā būs apskatāmi arī tādi automobiļi, kas „Rīga Retro" parādē izbrauks pirmo reizi, piemēram, 1935. gada „Buick Eight mod.57" kā arī 1926. gada „FIAT 512", kādu pagājušā gadsimta 20. gados lietoja Latvijas valstsvīri, un ar kādu brauca arī latviešu uzņēmējs un preses magnāts Antons Benjamiņš.

Īpašu sajūsmu Rīgas iedzīvotājos un viesos ik gadu raisa tradicionālais parādes brauciens pa Rīgas ielām, kad skatītājiem garām aizripo 20. gadsimta tehnikas vēsture. Šoreiz starts parādes braucienam plānots plkst. 12.00 Biķernieku trasē. Tālāk senie spēkrati, priecējot skatītājus, dosies pa Rīgas ielām līdz pat 11. novembra krastmalai, kur līdz plkst. 15.00 notiks antīko automobiļu izstāde. Pēc tam parādes dalībnieki caur Vecrīgu dosies uz Latvijas Etnogrāfisko brīvdabas muzeju, kur notiks „Rīga Retro" noslēguma pasākums.

Seno spēkratu salidojuma noslēguma pasākums Brīvdabas muzejā norisinājās arī 1986. gadā. Toreiz Latvijas Antīko automobiļu klubs Viktora Kulberga vadībā seno spēkratu parādi „Rīga Retro" rīkoja par godu auto simtgadei.

Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē www.rigassvetki.lv var iepazīties ar pilnu svētku programmu.

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV