Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

LU Vēstures un filozofijas fakultāte turpmāk atradīsies Aspazijas bulv. 5

Easyget.lv, 20.08.2013. 14:35

Latvijas Universitātes Vēstures un filozofijas fakultāte jauno akadēmisko mācību gadu sāks Aspazijas bulv. 5. 31.augustā plkst. 15.00 fakultātes studenti un pasniedzēji vienosies kopīgā gājienā no Mārstaļu ielas 28/30 uz „jaunajām mājām”.

Tāpat kā pirms četriem gadiem, ziņa par pārcelšanos fakultātes studentu un pasniedzēju vidū lielākoties tiek uztverta ar skumjām, taču pieredze rāda, ka vēsturnieki un filozofi spēj jebkuru māju pārveidot par mājām. Telpas Aspazijas bulvārī Vēstures un filozofijas fakultāte dalīs ar Ekonomikas un vadības fakultāti.

Vēstures un filozofijas fakultātes pirmsākumi meklējami tālajā 1919. gadā vienlaikus ar Latvijas Universitātes dibināšanu. Cauri laikiem nosaukumi, struktūrvienības un piedāvātie studiju kursi ir mainījušies, taču no 1946.gada līdz 2009.gadam vēstures un filozofijas studentiem Latvijas Universitātē pavadītais laiks saistās ar ēku Brīvības bulvārī 32. 2009.gadā fakultāte piedzīvoja atrašanās vietas maiņu un līdz pat šim brīdim mājoja Mārstaļu ielā 28/30, taču nu jau atkal ir pienācis brīdis, kad studentiem un pasniedzējiem jāņem rokā savs krēsls un jādodas ceļā., tāpēc 31.augustā pulksten 15.00 bijušie, esošie un topošie studenti ir aicināti vienoties kopīgā gājienā no Mārstaļu ielas uz Aspazijas bulvāri.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV