Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Lietuvā atvērta pirmā nakts lasītava

LETA, 24.05.2007. 09:20

Lietuvā atvērta pirmā nakts lasītava, kas darbosies Viļņas Ģedimina Tehniskās universitātes bibliotēkā, ziņo Lietuvas televīzijas raidījums "Panorama". Kā norāda bibliotekāri, daudzās Eiropas valstīs šādas lasītavas iecienītas jau sen.
Lietuvā atvērta pirmā nakts lasītava
Lasītavā, kurā pieejamas 12 datorizētas darba vietas, televizors un periodika, studenti varēs pavadīt laiku no 22 vakarā līdz 8 no rīta. Bibliotēkas darbinieki naktī nedežūrēs, bet apsardzības sistēmai atvēlēts vairāk nekā 10 000 litu (2040 latu).

"Esam ieviesuši papildu identifikācijas kartes, kas ļaus apmeklēt lasītavu nakts laikā. [...]. Ierīkotas arī papildu videokameras," pastāstījusi universitātes bibliotēkas vadītāja Rimute Abramčikiene.

Izveidot nakts lasītavu bibliotekārus pamudināja pirms pusotra gada veikta aptauja, kurā studenti žēlojās, ka lasītavas darba laiks ir pārāk īss, bet kopmītnēs nereti nav piemērotu apstākļu, lai sagatavotos eksāmeniem.
Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV