Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Ventspilī notiks tradicionālā Pagastu diena

Easyget.lv, 30.08.2013. 16:52

Svētdien, 1.septembrī, plkst. 11.00 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā sāksies 11. Ventspils novada Pagastu diena.
Ventspilī notiks tradicionālā Pagastu diena

Tiks rādīti gan rokdarbi un mājamatniecības izstrādājumi, gan citas lietas, ar kurām katra pašvaldība var būt lepna, vēršot plašumā daiļamatniecību, rokdarbu izstrādi, ēdienu gatavošanu pēc sentēvu ēdienu receptēm. Kultūras programmā iekļauta Ventspils novada deju kolektīvu un grupas „Jūrkant” uzstāšanās.

Šoreiz Ventspils novada sieviešu biedrība "Spārni" īpašu uzmanību pievērsīs ekoloģiskai pārtikai, tādēļ svētku moto ir "Dzīvosim veselīgi – ražots novadā!". Pārtikas izstrādājumus varēs nobaudīt Smeķu ielā, savukārt Amatnieku ielā amatnieki rādīs savas prasmes, un apmeklētāji varēs līdzdarboties tādos amatniecības veidos kā sveču liešana, stikla pūšana, dzijas pervēšana, darboties pie podnieka un uzzināt par īstu eko ķemmi matiem no meža cūku sariem. Projekta „Rokdarbu varavīksne Ventspils novadā” dalībnieces iekārtos savu rokdarbu izstādi, viešņas no Kuldīgas muzeja rokdarbu kopas „Čaupe” veidos lakatu spārnus.

Jauniešiem Kurzemes Democentrs piedāvās radošo darbnīcu un izstādi "Kas ir mūzika?". Ar mazākajiem bērniem rotaļāsies un ar karamelēm cienās bērnu centrs "Karamele".

Kāzu muzejs aicinās mazā ceļojumā “Pa Mīlestības taku” un sajust Mīlas eņģeļa pieskārienu! Ceļojumā var doties jebkurš - gan vecmāmiņa ar mazbērniem, gan draugi, kolēģi - pāros un pa vienam. Būs iespēja ieskatīties jaunajā - 3. Kāzu muzeja grāmatā “Kāzas”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV