Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Sākas Eirodienas – vērienīgi informatīvie pasākumi par eiro Latvijā

Easyget.lv, 04.09.2013. 12:18

„Vai mainīsies algas un pensijas?”, „Kā izskatīsies eiro monētas un banknotes?”, „Kad un kur labāk mainīt naudu?” – lai valsts un privātā sektora speciālisti sniegtu atbildes uz šiem un citiem sabiedrībā aktuālajiem jautājumiem, sākas visaptveroša informatīvo pasākumu tūre.

Pirmais pasākums – Eirodiena Kurzemē – norisināsies 6.septembrī no plkst. 11:00 līdz 19:00 Ventspils Rātslaukumā, un to atklās finanšu ministrs Andris Vilks.

„Pašlaik jau vairāk nekā pusei iedzīvotāju eiro ir kļuvis par ikdienā aktuālu tēmu, tāpēc ar Eirodienu Kurzemē aizsākas aktīva iedzīvotāju informēšana un atbilžu sniegšana par praktiskiem jautājumiem. Atnākot uz Eirodienu, ikviens interesents varēs gūt atbildes uz sev aktuālajiem eiro jautājumiem vienuviet,” piedalīties aicina Finanšu ministrijas Eiro komunikācijas nodaļas vadītāja Ināra Rubene.

Atbildes par pensiju un pabalstu aprēķinu un izmaksu sniegs Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbinieki, savukārt darba tiesību speciālisti konsultēs darba ņēmējus par pievienošanās eirozonai ietekmi uz darba līgumiem un algu. Uzņēmumu pārstāvji no īpašnieka līdz grāmatvedim varēs sev interesējošo izzināt, iztaujājot Valsts ieņēmumu dienesta, Nodarbinātības valsts aģentūras un citu institūciju ekspertus. Savukārt Finanšu ministrijas, Ekonomikas ministrijas un Patērētāju tiesību aizsardzības centra speciālisti varēs pastāstīt gan par cenu paralēlo atspoguļošanu, gan citām ar eiro saistītām pārmaiņām, kā arī kliedēt sabiedrībā jau radušos mītus. Atbildes uz iedzīvotāju un uzņēmēju jautājumiem sniegs arī citi valsts iestāžu un lielāko komercbanku eksperti.

Eirodienu Ventspilī papildinās arī semināri uzņēmējiem, ko iniciatīvas „Godīgs eiro ieviesējs” ietvaros rīkos Latvijas Darba devēju konfederācija, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera un Latvijas Tirgotāju asociācija. Semināru programmā paredzēta tikšanās ar valsts amatpersonām, ekonomistiem, kā arī praktiski ieteikumi uzņēmumu pārejai uz eiro uzņēmumos un iespējām, ko to reputācijas veidošanā nodrošina iniciatīva „Godīgs eiro ieviesējs”. Pasākuma laikā visiem klātesošajiem uzņēmējiem būs iespēja pievienoties iniciatīvai.

Pasākumā norisināsies konkursi un atrakcijas – no viktorīnām līdz iespējai iepazīt citu valstu monētas un banknotes un Latvijas eiro īpašo dizainu, kā arī uzskatāmā veidā uzzināt nozīmīgākos eiro ieviešanas datumus un ieteicamo rīcību, lai pāreja uz eiro būtu mierīga, ērta un droša.

Kopumā notiks piecas reģionālās Eirodienas – pēc Ventspils eiro eksperti 20.septembrī vēlreiz viesosies Kurzemē – Liepājā. Latgales reģiona pasākums 27.septembrī notiks Daugavpilī, Zemgales – 4.oktobrī Jelgavā, bet Vidzemes – 11.oktobrī Valmierā. Ar detalizētu pasākuma programmu, kā arī informāciju par eiro, var iepazīties interneta vietnē eiro.lv un zvanot pa bezmaksas tālruni 80003000.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV