Otrdiena, 23.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Jurģis, Juris, Georgs;

Kosmosa festivālā Cēsīs ar domu spēku varēs pacelt gaisā raķeti

Easyget.lv, 18.09.2013. 11:38

Sestdien, 21.septembrī, Cēsīs norisināsies pirmais starptautiskais kosmosa festivāls ar plašu un interesantu programmu – raķešu laišanas sacensības, kosmisko kostīmu sacensības, kosmiski trenažieri un daudz kas cits. Pasākuma kulminācijā tiks palaista kosmiskā zonde Zinoo-2, un pirmo reizi to varēs vērot arī video tiešraidē.
Kosmosa festivālā Cēsīs ar domu spēku varēs pacelt gaisā raķeti

Raķešu laišanas sacensībās aicināts piedalīties ikviens apmeklētājs, gatavojot raķetes uz vietas vai ņemot līdzi mājās sagatavotas ūdens un gaisa raķetes. Festivāla laikā apmeklētājiem būs iespējams iegādāties jau iepriekš sagatavotus raķešu veidošanas komplektus. Sportiskākie apmeklētāji varēs novērtēt, cik procentuāli viņi atbilst Krievijas un ASV kosmonautu kvalifikācijas prasībām. Katrs apmeklētājs, kas izies kosmonauta testu, saņems īpašu sertifikātu. Radošākie aicināti izgatavot kosmisku kostīmu, lai cīnītos par galveno balvu – lidojumu ar lidmašīnu virs Cēsīm.

Festivāla laikā būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijāss un darbnīcas. Līdzās kosmiskās šūpolēm, kurās ar piesietām rokām un kājām varēs uzšūpoties sešu metru augstumā, kosmosa entuziastiem būs iespēja izgriezties kosmonautu trenažieris visās trīs dimensijās. Tāpat varēs izmēģināt spēkus modernas katapultas darbināšanā, kas ļauj bumbiņu aizmest līdz pat 100 metriem. Interesenti varēs piedalīties reaktīvo raķešu darbnīcā un apskatīt Latvijas armijas raķešu palaišanas iekārtas RBS-70. Aktīvākiem festivāla apmeklētājiem - gan vecākiem, gan bērniem - būs iespēja sacensties Jaunsardzes stafetēs.

Īpaši šim festivālam no Igaunijas bērnu zinātnes centra AHHAA tiks atvests planetārijs un eksperimentu šovs. Nesen atvērtais zinātkāres un izziņas centra „Lielvārdi” organizēs radošās un digitālās darbnīcas, kamēr zinātkāres centra „Zili Brīnumi” komanda būs sagatavojusi iluzionista šovs. Festivālā varēs izmēģināt arī domu spēku, izmantojot Kurzemes Democentra kosmiskos eksponātus, kur ar domu spēku varēs pacelt gaisā raķeti. Pasākuma noslēgumā visi apmeklētāji būs aicināti palaist gaisā laternas, iezīmējot pirmā starptautiskā kosmosa festivāla noslēgumu.

Īpaši pasākumam visas dienas garumā darbosies SpaceFestivalTV, kas ļaus vērot notikumus arī neesot Cēsīs. Visas dienas garumā uz festivāla skatuves tiks raidīti izglītojuši video par kosmosa tēmu, kā arī tiešraide no kosmiskās zondes Zinoo-2 palaišanas un glābšanas operācijas. Izmantojot SpaceFestivalTV, vairāk nekā 20 skolas no visas Latvijas organizēs savās mācību iestādēs Kosmosa Dienu.

Festivāla organizatori apmeklētājus gaidīs jau no plkst. 11:00. Ieeja festivālā ir bez maksas. Visa festivāla laikā apmeklētāji varēs iegādāties siltu kosmisko zupu, kāpostiņus, desiņas un citas uzkodas.

Papildus informācijai:
• Mājas Lapa: www.spacefestival.eu
• Zinoo-2 testa misijas video: http://youtu.be/LOE3xDir2kg
• Festivāla oficiālais video: http://goo.gl/TlAhtz

Foto: Publicitātes foto 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV