Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

N.Ušakovs: Lētākas biļetes rīdziniekiem ir solis uz bezmaksas sabiedrisko transportu Rīgā

Easyget.lv, 25.09.2013. 16:19

Jau nākamgad rīdzinieki varēs braukt pilsētas sabiedriskajā transportā lētāk, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs. "Lētākas biļetes rīdziniekiem ir solis virzienā uz bezmaksas sabiedrisko transportu galvaspilsētā kā, piemēram, ir Tallinā," sacīja Rīgas mērs.
N.Ušakovs: Lētākas biļetes rīdziniekiem ir solis uz bezmaksas sabiedrisko transportu Rīgā

Viens brauciens Rīgas pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" autobusos, trolejbusos vai tramvajos rīdziniekiem izmaksās 0,60 EUR (0,42 LVL). Tas ir par 0,11 EUR (0,08 LVL) mazāk nekā tagad. Pasažieri, kas nav deklarēti galvaspilsētā, maksās 1,20 EUR (0.84 LVL) par vienu braucienu.

Rīgas iedzīvotāja identifikācijai tiks izmantota elektroniskā Rīdzinieka karte, kas pildīs arī personalizētā e-talona funkcijas.

Tie, kas pašlaik neizmanto personalizēto e-talonu, varēs iegādāties Rīdzinieka karti. To izsniegs "Rīgas satiksmes" Klientu apkalpošanas centros, sākot no 15.novembra. Līdz 31.decembrim karti varēs saņemt bez maksas, uzrādot personu apliecinošu dokumentu. Informācija par deklarācijas vietu kartē parādīsies automātiski. "Nekādas izziņas nebūs vajadzīgas," piebilda N. Ušakovs. Jau tagad, paredzot lielu apmeklētāju plūsmu, plānots atvērt papildus apkalpošanas centrus visā Rīgā. "Ja cilvēks izdomās deklarēties pie drauga vai rada, saņemt Rīdzinieka karti un pēc dažām dienām "atdeklarēties" atpakaļ, tik un tā apmuļķot Rīgu nesanāks, jo elektroniskajā norēķinu sistēmā automātiski tiks fiksēts "atdeklarēšnas" fakts," teica Rīgas mērs. Tiem rīdziniekiem, kam jau ir personalizētais e-talons, tas nav jāapmaina pret Rīdzinieka karti.

No 2014. gada 1.janvāra, izmantojot Rīdzinieka karti vai personalizēto e-talonu, viens brauciens RP SIA "Rīgas satiksmes" autobusos, trolejbusos vai tramvajos pasažierim izmaksās 0,60 EUR (0,42 LVL). Izmantojot nepersonalizēto e-talonu, Rīgā nedeklarētie pasažieri nākamgad par vienu braucienu maksās divreiz dārgāk par rīdziniekiem - 1,20 EUR.

Pērkot biļeti pie vadītāja, neatkarīgi no pasažiera deklarācijas vietas, viens brauciens maksās 1,20 EUR.

Rīdziniekiem lētāk izmaksās arī abonementa biļetes (sk. pielikumu).

Atlaides studentiem un skolotājiem, kā arī brīvbiļetes skolēniem, arodskolu un mūzikas skolu studentiem saglabāsies kā līdz šim, neatkarīgi no pasažiera deklarācijas vietas.

Provizoriski viens brauciens SIA "Rīgas mikroautobusu satiksmes" paaugstinātā komforta minibusos Rīdzinieka kartes vai personalizētā e-talona īpašniekiem maksās 0,70 EUR. Citiem pasažieriem - 1,20 EUR par vienu braucienu.

Kā trešdien preses konferencē paziņoja Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, nākamgad plānotā vērienīgā sabiedriskā transporta cenu politikas reforma ļaus būtiski papildināt pašvaldības budžetu. "Šī reforma mudinās tos cilvēkus, kas izmanto Rīgas sabiedrisko transportu un infrastruktūru un faktiski dzīvo Rīgā, maksāt šeit arī nodokļus. Jo vairāk tādu cilvēku būs, jo labāk pilsētai," tā Rīgas mērs. Pašlaik ir aprēķināts, ka tādu personu skaits ir virs 100 tūkstošiem. Rīga sagaida, ka līdz jaunajam gadam pārdeklarēsies vismaz 10 tūkstoši. "Tallinas pieredze rāda, ka tur jaundeklarēto skaits bija ap 8 tūkstošiem," teica N.Ušakovs.

N.Ušakovs piebilda, ka ieinteresētām Pierīgas pašvaldībām tiks piedāvāta iespēja noslēgt līgumu ar Rīgu, lai to iedzīvotāji paliktu reģistrēti savās pašvaldībās, bet varētu izmantot rīdzinieku privilēģijas.

Iedzīvotāju informēšanai par nākamgad gaidāmo reformu tiks izveidota interneta mājas lapa, kur tiks sniegta precīza informācija par biļešu cenu izmaiņām.

Foto: Publicitātes foto

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV