Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Rīgā svinēs tradicionālos ražas svētkus – Miķeļdienu

Easyget.lv, 26.09.2013. 08:46

Miķeļdienas gadatirgus notiks sestdien, 28. septembrī, no plkst. 10.00 līdz 17.00 notiks Doma laukumā.
Rīgā svinēs tradicionālos ražas svētkus – Miķeļdienu

Miķeļdienas gadatirgū rudens veltes un amatnieku meistardarbus piedāvās gandrīz 300 tirgotāju.Gaidāma arī plaša kultūras programma un īpašsekoloģiskās ēdināšanas vietas EcoCatering šefpavāra Riharda Frīdenberga Krastiņa priekšnesums ar jaunākajām receptēm un pasākuma dalībnieku cienāšanu.

Šogad tirgus apmeklētājiem būs iespēja gan iepirkties tirdziņā, gan baudīt kultūras programmu. Miķeļdienas gadatirgū varēs iegādāties amatnieku un tautas lietišķās mākslas meistaru darinājumus, kā arī nopirkt rudens ražas veltes, gaļu, zivis, medu, maizi, veselības un ārstnieciskās kosmētikas izstrādājumus, pirts lietas un grāmatas.

Par jauku noskaņojumu gan tirgotājiem, gan tirgus apmeklētājiem gādās profesionālais pūtēju orķestris „Rīga”, vairāki deju kolektīvi, tajā skaitā bērnu deju ansamblis „Dzīpariņš”, Tautas deju ansamblis „Gatve”, jauniešu deju kolektīvs „Dzīpars”, deju ansambļi „Ačkups” un „Austris”, kā arī deju kopa „Zalktis”. Līdz ar iepirkšanos tirdziņā rīdziniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja dzirdēt koklētāju ansambļa „Pūt vējiņi”, folkloras kopu „Kokle” un „Grodi”, kā arī deju kopas „Vilki” uzstāšanos. Pasākuma apmeklētājus priecēs arī bērnu vokālais ansamblis „Knīpas un knauķi”, Liepājas aktieru grupa „Aģenti”, kā arī vokālās džeza grupas „Assembly singers” dziedātāji. Jestro tirgus kultūras programmu vadīs Latvijas Nacionālā teātra aktrise Marija Bērziņa un Liepājas teātra aktieri Armands Kaušelis un Marģers Eglinskis.

Miķeļdienas svinības notiks arī Rīgas apkaimēs. 27. septembrī Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” notiks pasākums bērniem „Miķelītis bagāts vīrs”. Šajā pašā dienā Kultūras un atpūtas centrā „Imanta” gaidāms muzikāli atraktīvs pasākums bērniem par Mikeļdienas tradīcijām „Kas Miķelim vezumā”. Savukārt 29. septembrī Kultūras centrā „Ilģuciems” risināsies Miķeļdienas svinības kopā ar folkloristiem Ivetu un Vidvudu Medeņiem.

Miķeļdienas gadatirgu atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienība.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV