Otrdiena, 19.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Jāzeps;

Daugavpils Universitātē notiks „Zinātnieku nakts 2013”

Easyget.lv, 27.09.2013. 11:39

Piektdien, 27. septembrī, plkst. 17:00 - 22:00 Daugavpils Universitātē (Vienības ielā 13) norisināsies „Zinātnieku nakts” aktivitātes, kuru laikā ikviens interesents, piedaloties dažādās interaktīvas un izzinošas darbnīcās, varēs atklāt ūdens noslēpumus.

„Zinātnieku nakts” apmeklētāji dažādās darbnīcās, atjautības spēlēs un viktorīnās varēs paši kļūt par pētnieku un noteikt ūdens slapināšanas un neslapināšanas parādību, tā elektrovadītspēju, izveidot strūklaku, doties „ceļojumā” ar ūdens pilienu, noskaidrot, kāda nozīme ūdenim ir cilvēka organismā, iesaistīties DNS izdalīšanā no ūdensaugiem u.c. Pasākuma laikā interesenti varēs uzzināt arī par dažādiem pētījumiem, kuros zinātnieki ir atklājuši, kā klimata izmaiņas ietekmē Latvijas ūdens resursus, kā cilvēku dzīvesstils ietekmē Baltijas jūras veselību, kā arī to, kā Daugavpilī tiek iegūts un attīrīts ūdens, lai iedzīvotāji to atkal varētu izmantot. Kopā ar Daugavpils Universitātes dabas zinātnieku Dāvi Grubertu un dzejnieku Māri Salēju ikviens tiks aicināts iesaistīties diskusijā, lai noskaidrotu, vai dzīvais ūdens ir mīts vai brīnumprodukts. Tāpat pasākuma laikā būs iespēja piedalīties interaktīvā spēlē „Matemātika vācu mākslinieku darbos”, kā arī apskatīt dažādas izstādes.

Zinātnieku nakts ir Eiropas Komisijas atbalstīts un finansēts projekts, kuru realizē Latvijas Zinātņu akadēmija (LZA) sadarbībā ar Latvijas augstskolām un zinātniskajiem institūtiem. Ar šo pasākumu Latvija iekļaujas to valstu - Eiropas Zinātnieku nakts organizētāju skaitā, kuras septembra pēdējās piektdienas vakarā organizē dažādus pasākumus vairāk kā 300 Eiropas pilsētās, lai atraktīvā veidā skaidrotu zinātnes sasniegumus, raisot sabiedrības interesi un izpratni par zinātni, un ļautu sabiedrībai ielūkoties zinātnisko laboratoriju darba noslēpumos. Šogad „Zinātnieku nakts” pasākumi notiks Rīgā, Jelgavā, Salaspilī, Rēzeknē, Daugavpilī, Liepājā, Ventspilī, Cēsīs, Valmierā u.c. Daugavpils Universitātē „Zinātnieku nakts” notiek jau 7. reizi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV