Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Lielākā dārza velte – 70 kilogramu ķirbis

Easyget.lv, 01.10.2013. 13:34

Nedēļas nogalē Lauku labumu tirdziņā pie tirdzniecības kompleksa Spice norisinājās „Lielāko dārza velšu parāde”, kurā apmeklētāji tika aicināti nest pašu dārzos izaudzētos rekordistus – ķirbjus, kabačus, kāļus, puķkāpostus un citus dārzeņus un augļus. Lielākais ķirbis svēra teju 70 kilogramus, ābols – puskilogramu.
Lielākā dārza velte – 70 kilogramu ķirbis

Galerijas:

Akcijas dalībnieki pretendēja uz vienu no sešām dāvanu kartēm 30 latu vērtībā, kas tika piešķirtas varenāko dārza velšu saimniekiem. Parādes uzvarētājus noteica un pasludināja Latvijas Zemnieku federācijas vadītāja Agita Hauka, izvērtējot, par cik procentiem katrs dārzenis vai auglis pārsniedz vidējo standarta izmēru.

Atnākušos priecēja zemnieku lauku sēta ar kazlēniem un vistām. Sētas saimnieki cienāja ar lauku rupjmaizi, medu un piparmētru tēju. Bērniem bija iespēja vizināties ar ponijiem.

Visi dārzeņi un augli pēc akcijas beigām tika aizvesti cienastam Rīgas Zoodārza iemītniekiem – lāčiem, pērtiķiem, žirafēm, degunlāčiem.

Foto: Lielāko dārza velšu parāde. Foto (c) Ilmārs Znotiņš

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV