Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Šodien sākas 8. Daugavpils Zinātnes festivāls

Easyget.lv, 07.10.2013. 09:37

7. oktobrī darbību uzsāk 8. Daugavpils Zinātnes festivāls, kura laikā ikviens apmeklētājs, iesaistoties dažādās aktivitātēs, vienkāršā un saprotamā veidā iepazīs zinātni.

Festivāla pirmajā dienā tiek piedāvāta iespēja apmeklēt atklātās lekcijas „Zinātnes – tas ir interesanti” (vada akadēmiķis Arvīds Barševskis), „Ūdens vēsturiskajās ēkās. Draudzība un naids” (vada Dr. arch. Ilmārs Dirveiks) un „Fonts – rokraksts – grāmata. Vācijas viduslaiki Latvijā”(vada prof. Dr Jirgens Vulfs); noskatīties filmu „Anarhistu jaunieši” un darboties Keramikas meistardarbnīcā Daugavpils Māla mākslas centrā. Visas nedēļas garumā apmeklētājiem būs iespēja iesaistīties Zinātnes pilsētiņas aktivitātēs, kur varēs piedalīties dažādās darbnīcās un pārbaudīt savu atjautību kustību spēlē „Kurpju šņores”, mēģināt noadīt rokassprādzi ar pirkstiem, darināt rozes no kļavu lapām, iesaistīties „laimes krekliņa” veidošanā, asināt prātu liekot puzles, radīt savus akvareļu darbus netradicionālā tehnikā, ieskatīties studentu radītajās filmiņās, piedalīties dažādās darbnīcās par dzīvo dabu, fizikas un ķīmijas noslēpumiem, ūdens īpašībām, svešvalodām u.c. zinātņu nozarēm. Tāpat būs iespēja apmeklēt izstādes „Dzīvās gleznas” un „Ūdens mums visapkārt”. Festivāla atklāšana notiks šodien, 7. oktobrī, plkst. 11:00 Daugavpils Universitātes 2. stāva foajē (Vienības ielā 13).

8. Daugavpils Zinātnes festivālu organizē Daugavpils Universitāte un Dabas izpētes un vides izglītības centrs. Šī gada festivāla tēma ir „Izvēlies savu zinātni!”. Festivāla darbības laiks: 7. – 11. oktobris.

Zinātnes festivāls ļauj iepazīt tuvāk zinātnes pasauli, pavērot, kā tā tiek izmantota mūsu ikdienas dzīvē, ražošanā un uzzināt jaunus un pārsteidzošus faktus par labi zināmām un ierastām lietām un procesiem. Tā mērķis ir vienkāršā, uzskatāmā un saprotamā veidā izglītot sabiedrību par aktuālām tēmām, skaidrot dažādas problēmsituācijas, informēt par jaunākajiem pētījumiem, vides aizsardzības, jaunāko tehnoloģiju, ražošanas īpatnību u.c. jautājumiem, kā arī rosināt jauniešus pievērsties zinātniskiem pētījumiem. Festivāla laikā ir paredzēti pasākumi dažādām sociāli ekonomiskajām grupām un mērķauditorijām (skolēniem, pašvaldību darbiniekiem, skolotājiem, studentiem u.c.)

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV