Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Rīgas dome atbalsta sabiedriskā transporta biļešu cenu samazinājumu rīdziniekiem

Easyget.lv, 07.10.2013. 15:14

No nākamā gada 1.janvāra Rīgā deklarētajiem iedzīvotājiem sabiedriskais transports kļūs nedaudz lētāks, bet pārējie iedzīvotāji maksās dubultā, šodien pieņemts šodien Rīgas domes sēdē.
Rīgas dome atbalsta sabiedriskā transporta biļešu cenu samazinājumu rīdziniekiem

No 1. janvāra Rīgā deklarētie iedzīvotāji līdzšinējo 50 santīmu vietā par biļeti Rīgas sabiedriskajā transportā maksās 42 santīmus jeb 0,60 eiro, savukārt Rīgā nedeklarētajiem pasažieriem biļete maksās 84 santīmus jeb 1,20 eiro.

Lai veicinātu iedzīvotāju deklarēšanos galvaspilsētā, ieviests vienreizējais braukšanas maksas atvieglojums 100% apmērā uz viena mēneša abonementa biļetēm pasažieriem, kuri no šī gada 25. septembra līdz 31. decembrim būs deklarējuši dzīvesvietu Rīgas administratīvajā teritorijā.

Noteikumu izmaiņas paredz arī braukšanas maksas atvieglojumus 80% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas studentiem, daudzbērnu vecākiem, pedagogiem u.c., kuriem šobrīd braukšanas maksas atvieglojums ir 60% apmērā no mēneša abonementa biļetes cenas.

Rīgas iedzīvotāja identifikācijai tiks izmantots personalizētais e-talons, kas pildīs arī elektroniskās Rīdzinieka kartes funkcijas.

Grozījumi tika veikti Rīgas domes 2010. gada 24. augusta saistošajos noteikumos Nr.89 „Par braukšanas maksas atvieglojumiem Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā.”

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV