Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latvijas "Facebook" lapa ārzemniekiem atgādina par Tautas fronti

Easyget.lv, 18.10.2013. 17:16

Lai ārvalstu auditorijai un it īpaši jauniešiem skaidrotu Latvijas Tautas frontes fenomenu, valsts oficiālā Facebook lapa "If you like Latvia, Latvia likes you" izveidojusi interaktīvu aplikāciju "Latvian Popular Front", kurā izskaidrota neatkarības atgūšanas vēsture, informē Latvijas Institūta pārstāvis Kārlis Pots.

Aplikācija aplūkojama šeit: http://ej.uz/LVFBLTF

Par godu Latvijas Tautas Frontes 25 gadu jubilejai aplikācijā viegli uztveramā tekstā angļu valodā tiek atgādināts par tā laika ģeopolitisko realitāti, personālijām un notikumiem, kas aizsāka un ļāva turpināties Latvijas neatkarības atgūšanas centieniem.

Lai nodrošinātu maksimālu informācijas objektivitāti, aplikācijas tekstu radījis vēstures doktors Gatis Krūmiņš. Teksts sadalīts laika nogriežņos, ko papildina spilgtas fotogrāfijas no Latvijas Tautas frontes muzeja un fotogrāfu privātajiem arhīviem.

"Ar šo uzskatāmo risinājumu mēs gribējām par Latvijas neatkarības atgūšanas fenomenu atgādināt saviem lasītājiem ārvalstīs. Tāpēc esam uzsvēruši arī Baltijas Tautas kustību lomu visas Eiropas vēsturiskajās pārmaiņās. Latvijas Institūta veidotajai informācijai "Facebook" sociālajā vietnē seko vairāk nekā 40 000 cilvēku. Un mūsu pieredze rāda, ka labi informatīvi piedāvājumi nonāk pie vēl lielāka lasītāju skaita. Taču arī pēc jubilejas notikumiem šī informācija vienmēr paliks internetā - apskatāma un izlasāma ikkatram interesentam," skaidro Latvijas Institūta direktore Karina Pētersone.

Viņa norāda, ka Latvijas vēstures skaidrošana nav viegls uzdevums - it īpaši jautājumos par neatkarības atgūšanu, jo daudzie iesaistītie faktori cilvēkiem, kuri to nav piedzīvojuši, nav automātiski saprotami. Tāpēc ir noderīgi, ka skaidrošanu var veikt iesaistošā un interesantā veidā, kas turklāt potenciāli var sasniegt miljonos mērāmu auditoriju.

Turpinot Latvijas Tautas frontes 25 gadu svinēšanu un tās nozīmīgumu Latvijas valstiskuma atjaunošanā godināšanu, oktobra beigās "If you like Latvia, Latvia likes you" lapā arī tiks izveidots risinājums, kas ļaus katram Facebook lietotājam izveidot pašam savu virtuālo valsti.

Interaktīvā informatīvā šķirkļa izstrādes izmaksas bija 2478 lati.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV