Sestdiena, 20.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Mirta, Ziedīte;

Vecrīgā atvērts Tīro karogu punkts Latvijas valsts karogu sakopšanai

Easyget.lv, 04.11.2013. 16:30

Lai aicinātu Latvijas iedzīvotājus parūpēties par valsts sarkanbaltsarkano simbolu, jau otrreiz Rīgā atvērts „Electrolux” Tīro karogu punkts.
Vecrīgā atvērts Tīro karogu punkts Latvijas valsts karogu sakopšanai

No 4. līdz 7. novembrim Latvijas iedzīvotāji ir aicināti atnest savus Latvijas sarkanbaltsarkanos karogus uz TC „Galerija Centrs” stikla pasāžu sakopšanai par brīvu – mazgāšanai, žāvēšanai, gludināšanai, lai laikus sagatavotos valsts svētku dienām, informē Electrolux Latvia” komunikācijas konsultante Kitija Balcare. Pagājušogad šo pakalpojumu izmantoja 338 karogu īpašnieki.

Latvijas valsts karoga likums nosaka, ka „aizliegts lietot bojātu, izbalējušu, netīru vai citādi nepiemērotu Latvijas valsts karogu”. Latvijas valsts karoga likuma autore, eksperte valsts simbolu jautājumos Sintija Stipre uzsver: „Latvijas valsts karogu svētkos varam pacelt pie ēkas un ar lentēm Latvijas valsts karoga krāsās varam dekorēt telpas. Sarkanās un baltās krāsas kombināciju varam izmantot jebkurā dzīves situācijā, jo krāsas kā tādas likums neaizsargā. Tomēr audumu Latvijas valsts karoga krāsās un krāsu proporcijās par galdautu gan nevajadzētu izmantot, jo to var uzskatīt par likuma normu pārkāpumu. Tāpat jāatceras, ka Latvijas valsts karogs ir valsts simbols, kas bauda tiesisko aizsardzību neatkarīgi no materiāla, kas izmantots tā izgatavošanai (audums, plastikāts, papīrs u.c.), tādēļ pēc svinīgiem pasākumiem papīra karodziņus miskastē nevajadzētu mest. Ja Latvijas valsts karogs kļuvis lietošanai nederīgs, to utilizē diskrētā veidā - privātos apstākļos sadala karoga audumu pa krāsu lentēm, ieliek atkritumu maisiņā un tikai tad drīkst izmest atkritumu konteinerā.”

„Electrolux” Tīro karogu punkts, kas pirmssvētku nedēļā atrodas Rīdzenes ielā, Vecrīgā, TC „Galerija Centrs” stikla pasāžā, atvērts apmeklētājiem no 4. līdz 8. novembrim no plkst. 10.00 līdz 14.00. Karogi sakopšanai tiks pieņemti no pirmdienas līdz ceturtdienai, bet tīro karogu izsniegšana notiks piektdien, 8. novembrī, no plkst. 10.00 līdz 14.00. 

Praktiski padomi karoga kopšanā: http://ej.uz/padomikarogam.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV