Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Rīgā atklās Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienas pilsētvides svētku noformējumu

Easyget.lv, 06.11.2013. 16:32

Ceturtdien, 7. novembrī, plkst. 17.00 Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā pie gaismas objekta „Spārni” tiks atklāts Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienas pilsētvides svētku noformējumu, iededzot gaismas objektus, informē Rīgas domes sabiedrisko attiecību nodaļā.
Rīgā atklās Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienas pilsētvides svētku noformējumu

Pilsētvides svētku noformējuma atklāšanas pasākumā piedalīsies gaismas objektu projektu autors Visvaldis Asaris, PA „Rīgas gaisma” direktors Jānis Drulle, tehniskais direktors Edmunds Krēsle, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) Kultūras pārvaldes priekšniece Baiba Šmite un Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars u.c.

Kā ik gadu Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments (RD IKSD) organizēja „Svētku noformējuma, vides objektu/instalāciju māksliniecisko ideju skiču un to realizēšanas tehnisko risinājumu projektu atlases konkursu”, kurā aicināja radošo sabiedrību ar savām mākslinieciskajām idejām veidot atraktīvāku Rīgas pilsētvidi svētku laikā. Konkursā tika atbalstīti projekti arī Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienas pilsētas svētku noformējuma un vides objektu dizaini, kas bija veidoti Rīgai, turpinot attīstīt īpašo, citur neredzētu, ainaviskā noformējuma principu.

„Gaismas objekts „Spārni” Brīvības bulvāra un Elizabetes ielas krustojumā, gaismas instalācija „Lidojums” liepu alejā un „Novembra stari” Brīvības pieminekļa laukumā ir kā brīvības metafora, kas veidoti kā vienots ansamblis gan formā, gan saturā un tie simbolizē valsts svētku vēsturiskā ceļa procesu laikmetu kontekstā”, saka projektu autors Visvaldis Asaris.

Svētku laikā pilsētā uz lielformāta reklāmas stendiem būs skatāma arī pilsētvides fotoizstāde, kurā eksponēti mūsdienu fotogrāfu darbi ar patriotisku saturu. Lai īstenotu šo pilsētvides izstādes projektu, tika piesaistīti reklāmas profesionāļi, kuri izstrādāja apsveikuma koncepciju, izvēlējās atbilstošus attēlus no mūsdienu Latvijas fotogrāfu piedāvājuma. Pilsētvides izstādē būs skatāmi gan Gunāra Janaiša, Aleksandra Kendenkova, Ainara Meiera, Imanta Urtāna un Gunas Oškalnas-Vējiņas darbi, gan attēli no fotostudijām „Diatom Art” un „F64 Photo Agency”. Pilsētvides izstādes projektu īstenojis Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Reklāmas arteli „Megazin”.

Foto: Publicitātes foto

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV