Trešdiena, 24.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Nameda, Visvaldis, Ritvaldis;

18. novembra svētku programma Rēzeknē

Easyget.lv, 08.11.2013. 11:05

Latvijas Republikas proklamēšanas 95.gadadienā Rēzeknē ikviens aicināts „ieelpot” pilsētu skrējienā un satikties pie pieminekļa „Vienoti Latvijai” kopīgā svētku saietā „No saknēm uz gaismu”, informē Rēzeknes Kultūras un Tūrisma centra pārstāve Maija Upeniece.
18. novembra svētku programma Rēzeknē

18.novembra svētku rītā plkst. 10:00 Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē vienosimies kopīgās lūgšanās par Latvijas brīvību un labklājību, lai katrs te atrod jēgu savai dzīvei, cienot savu valsti, valodu, sevi un līdzcilvēkus.

Nu jau par tradīciju ir kļuvis arī Tautas skrējiens „Ieelpo Rēzekni!” pa pilsētas galveno ielu, kas notiks trešo gadu pēc kārtas, pulcējot kopā mazus un lielus veselīga dzīvesveida cienītājus. Šogad reģistrācija plkst. 13:00 un starts plkst.14:00 Tautas skrējienam tiks dots Festivāla parkā, no kurienes distanci pa Atbrīvošanas aleju līdz Lubānas ielas krustojumam un atpakaļ (apmēram 3,2 km) veiks gan individuālie dalībnieki, gan komandas. Skrējiena dalībnieki aicināti ģērbties vizuāli interesantos vai patriotiskos tērpos un priecēt skatītājus, radošākās komandas vērtēs žūrija un uzvarētāji saņems ne vien diplomus, bet arī saldas svētku tortes. Skrējiena laikā Festivāla parkā dalībnieki varēs iesildīties mūzikas ritmos dīdžeja Jura Vucāna vadībā, baudīt siltu tēju, deju grupu uzstāšanos un iesaistīties interaktīvās nodarbēs.

Pēc tam kopīgi veidosim ierasto gaismas apli ap pieminekli „Vienoti Latvijai”, iededzot svecītes un simboliskā gaismas starojumā vienojoties ar visu Latviju. Plkst. 16:00 no Festivāla parka līdz piemineklim „Vienoti Latvijai” kopā ar vienpadsmit Rēzeknes izglītības iestāžu audzēkņiem dosimies lāpu gājienā, iezīmējot gaismas ceļu, kas ved mūs uz pilnveidošanos. Plkst. 16:30 pie Latgales Māras izskanēs valsts himna, svētku uzrunas un muzikāli priekšnesumi, kam sekos svētku salūts un cienāšanas ar dzimšanas dienas torti un siltu tēju. Priecīgam svētku noskaņojumam muzicēs pazīstamā latgaliešu grupa „Dabasu Durovys”.

Plkst. 17:30 Latgales vēstniecībā GORS svētku koncertā šogad viesosies Valsts akadēmiskais koris „Latvija” diriģenta Māra Sirmā vadībā. Koncerta skanējums vietējiem rēzekniešiem būs īpaši emocionāls, jo starptautiski atzītajam korim „Latvija” pievienosies arī Rēzeknes mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi. Koncerta laikā tiks sumināts arī Rēzeknes Goda pilsonis.

Lai ikvienam ir patriotiskas mīlestības piepildīta Latvijas dzimšanas diena: „Tik tev dzimtenes, cik gaismas tavā riekšā, Tik tev Latvijas, cik tavā sirdī iekšā (O.Vācietis)”

Foto: 2012.gada 18.novembris Rēzeknē. Foto (c) Aleksandrs Tolopilo

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV