Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

LU SP aicina plašsaziņas līdzekļu padomi rīkot atklātu konkursu par Latvijas Radio 5 koncepcijas izstrādi

Easyget.lv, 11.11.2013. 16:09

Latvijas reģionālās augstskolas kopā ar Latvijas Universitātes Studentu padomi (LU SP) aicina Latvijas Radio un Nacionālās Elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi rīkot atklātu konkursu par Latvijas Radio 5 koncepcijas izstrādi un īstenošanu, kurā jauniešus apvienojošas un pārstāvošas organizācijas varētu piedāvāt sabiedriskajam pasūtījumam atbilstošam saturu.

8. novembrī augstskolu studējošo pašpārvaldes izsūtīja atklātu vēstuli, kurā pauda savu attieksmi nacionālas raidstacijas jauniešiem programmas izveidē. Latvijas Radio ir sabiedrības radio, kura jauniešu kanāls ir jāveido jauniešiem, iesaistot maksimāli daudz jauniešu un studējošo intereses pārstāvošās organizācijas Rīgā un reģionos. „Ņemot vērā, ka Latvijas Radio 5 (LR 5) apraides teritorija tiks paplašināta arī pilsētās, kurās atrodas reģionālās augstskolas, vēlamies izteikt gatavību šīs programmas izveidē iesaistīt arī reģionu jauniešus,” vēstulē atbildīgajām institūcijām min Daugavpils universitātes, Liepājas Universitātes, Latvijas Lauksaimniecības universitātes, Ventspils augstskolas un Vidzemes augstskolas studējošo pašpārvaldes.

„Tā kā sabiedriskā pasūtījuma primārais uzdevums ir veicināt patriotisku attieksmi pret neatkarīgās Latvijas valstiskumu un tās demokrātisko valsts iekārtu, uzsveram tieši studējošo lomu topošā medija koncepcijas un tā satura veidošanā, kuri ir neatkarīgi no politiskajām manipulācijām un spētu nodrošināt maksimāli plašu programmu, kas atbilstu dažādām jauniešu grupu interesēm,” uzsver vēstules autori.

Reģionālo augstskolu pārstāvji atsaucās uz Latvijas Universitātes radio NABA (FM 93,1) līdzšinējo pieredzi, kas sevi vienpadsmit gadu garumā ir pierādījusi kā brīvprātīga un studentiska radio stacija, kas ar entuziasmu, bez papildu finansējuma spējusi nodrošināt daudzveidīgu kultūrizglītības, mācību un dažādu mūzikas stilu raidījumu klāstu, uzsverot, ka augstskolām ir pietiekami intelektuālie resursi satura veidošanai, bet piešķirtais finansējums 2014. gada valsts budžetā (vairāk nekā 700'000 eiro apmērā) Latvijas Radio 5 attīstībai būtu kvalitāti un atpazīstamību veicinošie faktori.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV