Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Egles iedegšanas un Ziemassvētku ciematiņa atklāšana Rēzeknē

Easyget.lv, 06.12.2013. 10:11

Sagaidot Ziemassvētkus un Jauno gadu, rēzekniešiem būs iespēja vakaros izbaudīt svētku atmosfēru Festivāla parkā, kur trīs nedēļu garumā darbosies Ziemassvētku ciematiņš.

15. decembrī plkst. 16:00 ikviens aicināts uz pilsētas galvenās egles iedegšanas un Ziemassvētku ciematiņa atklāšanas svētkiem Festivāla parkā. Svētsvinīgas noskaņas uzburs koris „Mirabilis”, bet tradicionālās budēļu dziesmas skandēs folkloras kopa „Vīteri”. Kopā ar Sniegbaltīti un septiņiem rūķīšiem iesim rotaļās un dejosim līdzi mazajiem „Dzigučiem”. Ciematiņā varēs satikt Ziemassvētku vecīti un noticēt negaidītiem brīnumiem, iesaistīties brīnumu lādītes meklējumos, kā arī priecāties par trušiem un vizināties ar zirgiem un ponijiem.

Ziemassvētku ciematiņš darbosies:

  • no 15. līdz 20.decembrim plkst. 15:00 – 19:00, 
  • no 21. līdz 30.decembrim plkst. 12:00 – 19:00, 
  • no 1. līdz 3.janvārim plkst. 15:00 – 19:00

Ziemassvētku vecīša namiņā ikviens varēs liet laimes, uzrakstīt novēlējumus savai pilsētai, skaitīt pantiņus un saņemt saldas dāvanas. Tirdziņā varēs iegādāties jaukas dāvanas saviem tuviniekiem – dažādus vietējo amatnieku darinātos meistardarbus (cimdus, zeķes, māla traukus, skalu grozus, šūpuļkrēslus, ragaviņas u.c.). Amatnieku darbos ieliktais siltums turpinās sildīt ikvienu, pie kura nonāks tirdziņā iegādātie darinājumi. Vakaros šeit varēs kopā patīkami pavadīt laiku – sasildīties ar karstvīnu vai tēju, našķoties ar piparkūkām, saldumiem un karstiem virtuļiem.

25. decembrī plkst. 18:00 Festivāla parkā kopā ar bērniem iesim rotaļās, dziedāsim, meklēsim pareizās atbildes dažādos konkursos un priecāsimies par dāvanām. Mazliet vēlāk - plkst. 21:00 turpināsies diskotēka kopā ar dīdžeju Ēriku un izklaides programma ar konkursiem un dāvanām.

31. decembrī no plkst. 22:00 Festivāla parkā aicinām kopīgi sagaidīt Jauno gadu, kur tradicionāli skanēs svētku muzikālā programma un pilsētas vadības uzrunas, bet pusnaktī kā košs sveiciens atmirdzēs Jaungada salūts.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV