Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Latvijas paviljons izstādē EXPO 2015 tiks veidots ozola formā

Easyget.lv, 27.12.2013. 15:02

Latvijas paviljona ēka tiks veidota kā ozols ar plašu atvērto telpu zem koka lapotnes, kas izstādes apmeklētajiem ļaus piedzīvot Latvijas dabas sajūtu.

Konkursā par Latvijas nacionālā paviljona izveidi starptautiskajā izstādē “Expo 2015” uzvarējusi personu apvienība, kuru veido SIA „Positivus Event”, SIA „MADE arhitekti”, Rolands Pēterkops un SIA „McCANN Rīga”, informē KS „EXPO 2015” pārstāve Linda Igolniece.

Personu apvienība, kura veido biroju KS „EXPO 2015”, iedzīvinās tēmu „Pārtika un kultūra – labākam dzīvesveidam” ar moto „Dzīvības drava”, veidojot paviljonu kā Latvijas mikromodeli ar mums raksturīgo ekosistēmu, kas pārcelta uz Milānu. Koncepta pamatā ir parādīt vairāk nekā 140 dalībvalstīm un vairāk nekā miljonam paviljona apmeklētāju Latviju kā „eco by default” valsti, kurā gadu simtiem ir uzkrātas un saglabājušās zināšanas par dabisku ekosistēmu. Kamēr citas valstis pasaulē šobrīd vēlas atgriezties pie neskartas dabas, ekoloģiskiem produktiem un materiāliem, Latvijai pietāte pret vidi ir viena no raksturīgākajām iezīmēm. Tāpat Latvijai pasaulē būs pievērsta īpaša uzmanība kā Eiropas Savienības prezidējošajai valstij, tāpēc īpašs uzsvars tiks likts uz eksportspējīgo produktu, risinājumu un kultūras reprezentāciju.

Paviljona pastāvīgās ekspozīcijas centrā būs iespēja “uzlādēt” Latvijas ekosistēmu ar katra apmeklētāja sirdspukstiem un ekspozīcija tiks veidota kā piedzīvojums visām piecām cilvēka maņām – estētiskie arhitektūras risinājumi redzei, dabas mūzika dzirdei, pēc slowfood principiem veidots restorāns garšai un paviljona materiāli taustei, kā arī svaigas maizes, svaiga koka un citas smaržas ožai. Ekspozīcijas apmeklēji tiks „apputeksnēti” ar mūsu tautas zināšanām par dabu, kultūru, pārtiku un rūpniecību. Tas darbosies kā modernu tehnoloģiju rīks, ar kura palīdzību apmeklētāji vēlāk mājās varēs lejupielādēt padziļinātu informāciju par tām lietām, kuras tie būs aplūkojuši paviljona apmeklējuma laikā, kā arī dalīties ar to sociālajos tīklos. Savukārt ekspozīcijas veidotāji šādā veidā iegūs vērtīgu informāciju par apmeklētāju interesēm un ieradumiem, kas palīdzēs gan Latvijas tūrisma nozarei, gan dos vērtīgu informāciju uzņēmējiem un nākamo EXPO izstāžu veidotājiem.

Tāpat pusgada garumā paredzēta intensīva komerciāla un kultūras programma, kas iekļaus Latvijas nacionālo dienu, produktu gadatirgus, konferences un seminārus, uzņēmēju tikšanās, mākslas izstādes un koncertus, aizvedot uz Milānu labāko no Latvijas.

Milānas izstādei ir izvēlēta tēma „Paēdināt planētu. Enerģija dzīvei” („Feeding the Planet. Energy for life”). Izstāde notiks no 2015.gada 1.maija līdz 31.oktobrim. Tās pamatfokuss ir pārtika un tās nozīme ilgtspējīgas globālās attīstības nodrošināšanā, ietverot tādas tēmas kā pārtikas tehnoloģijas un kvalitātes kontrole, inovatīvu risinājumu veicināšana pārtikas piegādes ķēdē, veselīgs dzīvesveids un slimību novēršana ar pareizu ēšanu, ekoloģiskā lauksaimniecība. Izstādes organizatori prognozē, ka tajā piedalīsies vismaz 140 valstis un izstādi apmeklēs vairāk nekā 20 miljoni apmeklētāju. Latvija lielākajā starptautiskajā izstādē Expo līdz šim piedalījusies divas reizes.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV